03 / 05 / 2024

yıkım ataşmanı kentsel dönüşüm

yıkım ataşmanı kentsel dönüşüm

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Barış Yenilmez, bugünkü yazısında yıkım ataşmalarından ve öneminden bahsetti. İşte o haber...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de Şaban Türker tarafından kuruldu.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Çatalca'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım yapıldı!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, vatandaşlara yerinde ve gönüllü kentsel dönüşüm müjdesi verdi. İlçedeki ilk yıkım Mesut Üner’in takibinde yapıldı. 

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında 27 binanın yıkımına başlandı!

Trabzon'da, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkım çalışmaları başladı...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm yıkımı başladı!

TOKİ'nin Konya'nın Karapınar ilçesinde başlayacağı Çetmi Pınarbaşı "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" için binaların yıkımına başlandı.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Trabzon Beşikdüzü'nde yıkım krizi!

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde bulunan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması için ilk kepçe vuruldu. Bir grup protesto ederken, yıkım durduruldu.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Muğla'da yıkım şikayeti!

Muğla'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 katlı binanın yıkımı sırasında 3 katlı apartman ile yanındaki tek katlı müstakil evlerinin zarar gördüğünü iddia edildi.

TOKİ Kuzey Ankara projesinde metruk yapılar için yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi sınırları içinde kalan metruk yapılar için yıkım kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

yıkım ataşmanı kentsel dönüşüm Haberi

yıkım ataşmanı kentsel dönüşüm

Dünyada yıkım kelimesi, kardeşi geri dönüşümle birlikte anılıyor ve kentsel hayatta toz, gürültü, titreşim gibi rahatsız edici unsurları ortadan kaldıran, aynı zamanda yıkım sonucu elde edilen atık malzemeyi geri dönüşümle ekonomiye kazandıran ataşmanlar kullanılıyor.


Günümüz yıkımlarında, özellikle Türkiye riskli bina yapısı dikkate alındığında, dokunsan yıkılır denen binalara "şiddet" uygulanıyor. Ani çökme ya da parçalanmalarla nefes aldırmayan toz bulutu oluşurken moloz yığını yıkımı zorlaştırıyor ve taşıması, dökülmesi dert oluyor. Toz solumak, hafriyat kamyonu trafiği nedeniyle sinirlerin gerildiği, "yok mu bunun daha mantıklı bir yolu" diye söylendiğimiz zamanları yaşıyoruz.


Bunun yanısıra, kova/kepçe dediğimiz ve özünde hafriyata yönelik kullanılan ataşmanla yıkım yaparken bir diğer milli servetimiz iş makinalarını da ciddi şekilde yıpratıyor, böylece çok yönlü olarak sermayemizi tüketiyoruz.


Hepsi bir araya toplandığında, diğer tüm basamakları...