04 / 05 / 2024

yıldırımda tarihi eserler restore ediliyor

yıldırımda tarihi eserler restore ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri restore ederek gün yüzüne çıkarıyor. Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Galata Kulesi 8 yıldır yeniden açılmayı bekliyor!

İstanbul’un tarihi sembollerinden olan Galata Kulesi’ndeki restorasyon 8 yıldır tamamlanıp, açılmayı bekliyor.

TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi 2020 ne zaman?

TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi 2020 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi tarihi ne zaman? TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kuraları ne zaman çekilecek?

Yıldırım'daki tarihi binalar yenileniyor!

Sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyacak çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini yansıtan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek kalıcı eser haline getiriyor.

İzmir Birgi mimari dokusunu 700 yıldır koruyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

Yıldırım'da tarihi binalar yeniden inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki tarihî sivil mimari örneklerini restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Başbakan Yıldırım: İstanbul havacılıkta dünyanın merkezi oluyor!

Başbakan Binali Yıldırım, 3. havalimanı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıl boyunca memleketin her köşesine dev eserler yaptık" dedi.

Yıldırım'ın tarihi dönüşümle canlanacak!

Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi geleceğe taşıyan Yıldırım Belediyesi, kent merkezi yenileme çalışmalarıyla da ilçenin tarihi izlerini ayağa kaldırmaya hazırlanıyor.

İşte Ezgi Eyüboğlu ve Kaan Yıldırım'ın Acarkent'teki evi!

Ezgi Eyüboğlu ve Kaan Yıldırım, Acarkent’teki dairelerini InStyle Home Mart sayısına açtı. Ezgi Eyüboğlu, "Günlük hayatımda sade seçimler yaparım. Bu dekorasyon zevkime de yansıyor" dedi.

Yıldırımda dönüşüm altyapı hamleleriyle değer kazanıyor!

Yıldırım Belediyesi, cadde ve sokaklarda asfalt dökümünden, yol açma ve yamalara kadar her gün çalışma gerçekleştirirken bir yandan imar uygulamaları ile yol açma ve genişletme çalışmalarını da hızla sürdürüyor

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Binali Yıldırım: Sur, Diyarbakır'ın en güzel yeri olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sur’u Diyarbakır’ın en güzel yeri haline getireceğiz. Oradaki tarihi tekrar gün ışığına çıkaracağız. Orada mağdur olan, 4 bine yakın hemşehrimizin dertlerine derman olacağız” dedi.

Galatasaray Üniversitesi 3 yıldır restorasyon bekliyor!

Galatasaray Üniversitesi’nin 142 yıllık tarihi binası, 22 Ocak 2013’te çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Binanın restorasyonu yaklaşık üç yıldır bekliyor. Peki neden restore edilmiyor?

yıldırımda tarihi eserler restore ediliyor Haberi

yıldırımda tarihi eserler restore ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım ilçesinin, Çukur Mescit ve çevresi ile yeniden değer kazandığını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi. Yıldırım İlçesi'ndeki Çukur Mescit'de namaz kılan ve vatandaşlarla sohbet eden Altepe, "Bursa'da ne kadar yok olmuş veya yok olmaya yüz tutmuş eser varsa restorasyonlardan sonra en çok ilgi gören mekanlar oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak kente kazandırdığımız bu değerlerden biri de Yıldırım İlçesi'nde Yıldırım külliyesinin bir parçası olan Çukur Mescit ve çevresi oldu. Yıldırım Camii inşaatında Çukur Mahalle dediğimiz yerde yaklaşık 620 yıl önce yapılmış ve Yıldırım Camii'nde çalışan ustaların şantiye olarak kullandığı bölge ve namaz kıldığı Çukur Mescit, yeniden değer kazandı" diye konuştu.


Çukur Mescit'in yıkık iki...