04 / 05 / 2024

yıldırımdaki 7 mahallede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

yıldırımdaki 7 mahallede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'nin Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği seminere katılan CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, Yıldırım’ da 7 mahalleyi kapsayan projede hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerini söyledi...

Yıldırım Belediyesi, Bursa'da KDV'den muaf 7 gayrimenkul satacak! 

Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan 7 adet depo için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu depolar 1307 metrekare alana sahip.

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

Yıldırım Belediyesi 12 taksitle KDV'den muaf 7 depo satacak! 

Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan yedi adet depoyu satışa çıkardı. Satış ihalesi 13 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!

660 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ilçelerinden olan Yıldırım'da, göçün de etkisiyle oluşan çarpık kentleşmeye çözüm aranıyor. Bu kapsamda ada bazlı dönüşüme örnek olacak Mevlana Mahallesi’nde TOKİ desteği ile gerçekleştirilecek ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar yapılıyor.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.

Gaziosmanpaşalılar evlerini 7 yıldır alamıyorlar!

İstanbul’da Gaziosmanpaşalılar, kentsel dönüşüm için yıkılan evlerinin 7 yıldır hala teslim edilmemesine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar…

27 yıldır eğik duran bina yıkılıyor!

Kartal’da çöken 7 katlı binanın ardından olay yerine 5 dakika mesafede bulunan ve 27 yıldır eğik bir şekilde durarak olası bir tehlikeye davetiye çıkaran 6 katlı bina ile birlikte aynı alan içerisinde yer alan 5 binanın daha yıkımına başlandı.

Binali Yıldırım: İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptık!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptıklarını söyledi.

yıldırımdaki 7 mahallede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak Haberi

yıldırımdaki 7 mahallede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak


CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, Yıldırım’da 7 mahalleyi kapsayan projede hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerini ve insanları göçe zorlamayacaklarını söyledi.


Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'nin Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği seminere konuşmacı olarak katılan Necati Şahin, kentsel dönüşümün sosyolojik boyutunun çok iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. Şahin, "İnsanları kendinize uydurmaya çalışırsanız. Kamberler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm tablosu ortaya çıkar. Kendilerine has kültürü ve yaşam tarzı olan Roman vatandaşlarımız çil yavrusu gibi dağıtıldı. Yerine fonksiyonu olmayan bomboş bir park yapıldı. Kamberler’deki vatandaşlarımız taşındıkları yerlerde mutlu değiller. Parayı vermekle kentsel dönüşüm olmayacağını bilmek lazım.” dedi.


‘YUMUŞAK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAK’


Yıldırım'da yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesinin ciddi yanlışları olduğunu her seferinde üstüne basarak söylediğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “Oradaki insanların bir yaşam tarzı,...