18 / 05 / 2024

Yıllara göre inşaat işine faiz geliri her yıl beyan edilirmi

Yıllara göre inşaat işine faiz geliri her yıl beyan edilirmi

Yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinde, inşaat işleri devam ederken elde edilen faiz gelirleri, hakedişin bir unsuru olup işin bitiminde beyanı gerekmektedir.

TÜİK resmen açıkladı: İnşaat cirolarındaki artış yüzde 130 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre, inşaat, sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi yıllık bazda yüzde 84 arttı. İşte az önce açıklanan o rakamlar...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 24,7 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından paylaşılan rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 24,7 artış gösterdi. Bu yılın ilk 2 ayındaki üretim artışı ise geçen senenin ilk 2 ayına göre yüzde 14,3 şeklinde gerçekleşti.

İnşaat sektörü bu yıl kentsel dönüşüm ile büyüyecek! 

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun Mart 2024 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 Ocak'ta bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 3,3 yükseldi. İşte raporda yer alan tüm bilgiler... 

İnşaat ciro endeksinde yüzde 99.4 artış! Ocak 2024 rakamları şimdi açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2024'e ilişkin ciro endekslerine göre, inşaat ciro endeksi yüzde 99,4 arttı. İşte o son dakika rakamlar...

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 85 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı Aralık ayı ciro endekslerine göre inşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 85 arttı.

İnşaat sektöründe güven arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artış gösterdi ve 99,4 değerini aldı. Yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İTO: İnşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39'lük artış!

İstanbul Ticaret Odası Kasım ayına ilişkin fiyat endekslerini yayımladı. Kasım 2023’te toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; inşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39 artış kaydedildi.

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 milyon TL sermaye bedeli ile Kurye Net Motorlu Kuryecilik ve Dağıtım Hizmetleri tarafından kuruldu.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

İnşaat maliyet endeksindeki artış tam gaz! Bir yılda yüzde 68 yükseldi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,46, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 67,93 yükseliş kaydetti. İşte o rakamlar...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

İnşaat maliyetlerinde bomba artış! Bir yılda yüzde 67'ye yakın yükseldi! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,62, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 66,46 yükseliş kaydetti. İşte o rakamlar...

Yıllara göre inşaat işine faiz geliri her yıl beyan edilirmi Haberi

Yıllara göre inşaat işine faiz geliri her yıl beyan edilirmi

 SORU: Yıllara yaygın inşaat işinde faiz gelirleri her yıl beyan edilmeli midir? Mesut DÜZ

YANIT: Yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinde, inşaat işleri devam ederken elde edilen faiz gelirleri, hakedişin bir unsuru olup işin bitiminde beyanı gerekmektedir. Faiz gelirlerinin, inşaat işi devam ederken her yıl beyan edilmesi gerekmemektedir. 

Ön ödemeli konut satışı On ödemeli konut satışının tapu siciline tescil edilmesi, satış vaadi sözleşmesinin noterde düzenlenmesi zorunludur.



Sözcü / Sezgin...