28 / 04 / 2024

Yol harcamalarına katılma payı

Yol harcamalarına katılma payı

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif, belediyelerin yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma payının kaldırılmasını öngörüyor..

Belediye Gelirleri Kanunu madde 86!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerine göre belediye veya bağlı kuruluşlar tarafından yapılan yol harcamalarına gayrimenkul sahipleri de katılıyor. Konu ile ilgili yasal hükümler Belediye Gelirleri Kanunu madde 86 'da...

Yol harcamalarına katkı payı!

Yol harcamalarına katkı payı ile ilgili yasal hükümler nelerdir? Yol harcamalarına katılım payı kimlerden ne zaman ve nasıl tahsil ediliyor? İşte yol harcamalarına katkı payı ile ilgili bilgiler...

Yol harcamalarına katılım payı itiraz!

Yeni yol açılması, yolların daha fazla genişletilmesi, gibi işlerde bu yoldan yararlanan gayrimenkul sahiplerinden Yol Harcamalarına Katılma Payı alınıyor. Gayrimenkullerin sahiplerinin yol harcamalarına katılım payı itiraz hakkı da bulunuyor...

Yol harcamalarına katılma payı yönetmelik!

Yol harcamalarına katılma payı yönetmeliği, 21 Ağustos 1981 tarihinde 17435 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları ile ilgili Hükümlerin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik...

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Altın Hesaplarından TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul sahipleri için yol yapım giderlerinde yeni dönem!

Belediye Gelirleri Kanunu Harcamalarına Katılma Payı Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Gayrimenkul sahiplerinden yol yapım giderlerinin 3’te 1’i ‘Yol Harcamalarına Katılma Payı’ adı altında alınabiliyordu. Değişiklik ile bu madde zorunluluktan çıkacak. 

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Bakanlık'tan 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı getirdi. Karar, Resmi Gazete'de yer aldı...

Irak'tan Türkiye'ye "imar çalışmalarına katılma" çağrısı!

Irak, Türkiye'ye "terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşasına katılması" çağrısı yaptı. 

Yol harcamalarına katılma payının kaldırılması için teklif verildi!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif, belediyelerin yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma payının kaldırılmasını öngörüyor..

Yenimahalle Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Emlak, ilan- reklam ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergileri ile yol harcamalarına katılım paylarının 1’inci taksit ödemeleri 31 Mayıs Salı günü sona eriyor

Yenimahalle Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini uyardı. Emlak, ilan- reklam ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergileri ile yol harcamalarına katılım paylarının 1'inci taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor.

Yol harcamalarına katılma payı Haberi

Yol harcamalarına katılma payı



2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Belediyelerin yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma payının kaldırılmasını öngören kanun teklifini CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem verdi.


Teklif ile, kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların, kaldırım veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların parke, beton veya asfalta çevrilmesi, mevcut kaldırım veya parkelerin sökülüp yeniden düzenlenmesi çalışmaları dolayısıyla Yol Harcamalarına Katılma Payı'nın, mevcut kanalizasyon tesislerinin sıhhi ve fenni şartlara göre ıslah edilmesine dayanarak Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı'nın ve mevcut şebeke tesislerinin genişletilmesi ve ıslahı nedeniyle Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payı'nın, belediyelerce, bu hizmetlerden yararlanan taşınmaz sahiplerinden alınması uygulamasına son verilmesi amaçlanıyor.


Kanun teklifinin tam metni için