04 / 05 / 2024

Yoldan kotlandırma imar yönetmeliği 2017

Yoldan kotlandırma imar yönetmeliği 2017

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

İmar barışında son dakika depremi! 2023 imar affı geliyor mu? İmar barışı bekleyenler hemen ayrıntılara bakın!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin duyurulmasından sonra tüm dikkatler yeniden imar affına odaklandı. Peki imar barışı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Kocaeli Kartepe Uzuntarla imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi’nin uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde ki imar çalışmaları sürüyor. Kartepe Uzuntarla Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışmaları 30 gün süreyle askıya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Şişli ve Kağıthane ilçeleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kartepe Sarımeşe Mahallesi’nin imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları devam ediyor. Sarımeşe Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.

Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı!

2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" ifadelerini kullandı...

43 maddede yeni imar kanunu!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Peki yeni imar kanunu neleri değiştiriyor. İşte 43 maddede yeni imar kanunu..

Yoldan kotlandırma imar yönetmeliği 2017 Haberi

Yoldan kotlandırma imar yönetmeliği 2017

Yoldan kotlandırma esasları, yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Kanun hükümleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olup, bu süreçte eski yönetmelik hükümlerine göre uygulama yapılıyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?


Yönetmelik gereğince binalara parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilir.


Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin 0.18 metre üstü olarak kabul edilir.


Kotlandırma yapılması için, yolun yapımının tamamlanmış olması veya yol projesinin onaylanarak kırmızı kot çalışmasının yapılması zorunludur.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür/tretuvar üst seviyesi, ilgili idare tarafından 10 iş günü içerisinde hazırlanacak projeye göre belirlenir.


Parselin kot aldığı yolun eğiminden dolayı zemin kat taban kotunun kot alınan noktaya göre en fazla 3.50 metre yükseldiği noktalarda binalarda kademe yapılması mecburidir....