03 / 05 / 2024

yoldan kotlandırma nedir

yoldan kotlandırma nedir

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yoldan kotlandırma nedir?

Kot, bir noktanın, esas olarak alınan yatay düzlemden yüksekliği ve bu yüksekliği gösteren rakam olarak tanımlanıyor. Yapılara yoldan, tabii zeminden ve köşe başı parsellerde kot alınabiliyor. Peki, yoldan kotlandırma nedir?

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Mal bırakan hak sahibi, mirasçısını mirasından yoksun bırakmak isterse mirastan mal kaçırma yoluna gidebiliyor. Bu durumda mirasçıların hukuk yoluna başvurması gerekiyor. Peki, Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? İşte detaylar...

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Mirastan mal kaçırma iptal edilir mi? Mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı?

Mirastan mal kaçırma, miras konusunda mirasçıların anlaşmazlığa düşmesi durumunda ortaya çıkar. Bu durumda miras hak sahibi bu konuda harekete geçerek tapu iptal davası açabilir. Peki tapu iptal davası nedir, mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı? İşte mirastan mal kaçırma ile ilgili detaylar…

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Amortisman nedir, nasıl hesaplanır? Amortisman ayırma şartları nelerdir?

Amortisman, şirket giderleri arasında gösterilen kalemlerden biridir ve her yıl hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ise amortisman ayrılacak eşyaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte, amortisman nedir, nasıl hesaplanır? ve Amortisman ayırma şartları nelerdir? sorularının yanıtları…

Konut kredisinde yapılandırma koşulları!

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da artmıştı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir? Nasıl yapılır?

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl yapılır?

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da yükseldi. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl yapılır? İşte konut kredisi yapılandırmayla ilgili detaylar...

Konut kredisi yapılandırma işlemi nasıl yapılır?

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da yükseldi. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl yapılır? İşte konut kredisi yapılandırmayla ilgili detaylar...

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl hesaplanır?

Son dönemlerde konut kredisi yapılandırmaları ile aramalar oldukça arttı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilen detaylar....

Yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Acele kamulaştırma nedir?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, acele kamulaştırmanın ne olduğu ve kamulaştırmanın doğru yürütülüp yürütülmediğini anlattı.

Sanayi imarı nedir?

İmar, bayındırlaştırma çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor. İmar planlarında alanlar, konut alanı, ticari alan ve sanayi alanı olarak ayrılabiliyor. Peki, sanayi imarı nedir?

yoldan kotlandırma nedir Haberi

yoldan kotlandırma nedir

Yoldan kotlandırma esasları, yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Kanun hükümleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olup, bu süreçte eski yönetmelik hükümlerine göre uygulama yapılıyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?


Yönetmelik gereğince binalara parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilir.


Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin 0.18 metre üstü olarak kabul edilir.


Kotlandırma yapılması için, yolun yapımının tamamlanmış olması veya yol projesinin onaylanarak kırmızı kot çalışmasının yapılması zorunludur.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür/tretuvar üst seviyesi, ilgili idare tarafından 10 iş günü içerisinde hazırlanacak projeye göre belirlenir.


Parselin kot aldığı yolun eğiminden dolayı zemin kat taban kotunun kot alınan noktaya göre en fazla 3.50 metre yükseldiği noktalarda binalarda kademe yapılması mecburidir....