20 / 05 / 2024

Yolgeçen Han otel oluyor

Yolgeçen Han otel oluyor

İstanbul Beyazıt’daki eski Yolgeçen Han, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda tescilden çıkarıldı. 56 metrekarelik alanda yer alan Yolgeçen Han’ı otel olacak.

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen oğluna otel arazisi hediye etti!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Bülent Cankurt, bugünkü yazısında Ali Şen'in oğluna hediye ettiği otel arazisini ve detaylarını  kaleme aldı.

İstiklal Caddesi'ndeki Afrika Han otel olacak!

İstanbul'un ‘korunması gerekli tescilli arkeolojik tarihi sanat değeri olan yapılar’ listesinde bulunan Afrika Han, 168 odalı otel oluyor. 

Radisson Hotel Group'tan yatırım atağı! Türkiye'de 5 yılda 50 otele ulaşacak!

Dünyanın en iyi üç otel markasından biri olma hedefiyle yatırımlarını sürdüren Radisson Hotel Group, bugün 120 ülkede faaliyet gösteriyor. 2020'nin ikinci çeyreğinde EMEA bölgesine yönelik 15 yeni otel anlaşmasını duyuran Radisson Hotel Group, İstanbul'da da iki yeni otel açacak.

Trabzon otel yatırımında zirveyi zorluyor!

Bu senenin ilk 10 ayında 48 şehirde 143 yeni otel projesi 2.3 milyar TL’lik teşvik belgesi aldı. Antalya ve İstanbul yine ‘en fazla otel yatırımı yapılan iki il’ olurken, Trabzon 12 otel yatırımı ile adeta zirveyi zorladı.

Hışva Han dünyanın en iyi dekorasyonuna sahip mekanı oldu!

Gaziantep'de yer alan Hışva Han dünyanın en iyi dekorasyonuna sahip mekanı oldu.

Bolu'daki Kiliseli Tüccar Hanı butik otel oluyor!

Bolu Gerede'de bulunan Kiliseli Tüccar Hanı restore edilerek butik otel ve ticaret merkezi haline getirilecek.

Gevora Hotel 356 metrelik uzunluğu ile rekor kırdı!

356 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun oteli bugün Dubai'de açılacak. Dubai’nin merkez caddesi Sheikh Zayed Road üzerinde inşa edilen Gevora Hotel, dünyadaki en uzun otel olma özelliğine sahip...

Antalya Gümüş Han Otel açıldı!

Cemal Bozkır ve Nihat Duman Korkuteli tarafından Antalya'da inşa edilen Gümüş Han Otel açıldı. Otelin toplamda 52 odalık geniş kapasitesi var.

Space Architects & Designers Avrupa’dan ödülle döndü!

Space Architects and Designers ve kurucusu Kaan Çetinkaya The Telegraph gazetesi işbirliği ile Londra’da düzenlenen ve dünya çapında çeşitli projelerin katıldığı International Property Awards’ta “En İyi Otel İç Mimarisi Ödülü” aldı.

DoubleTree by Hilton Piyalepaşa Oteli Londra’dan ödülle döndü!

DoubleTree by Hilton İstanul Piyalepaşa Oteli dünya çapında çeşitli projelerin katıldığı, The Telegraph gazetesi işbirliği ile Londra’da düzenlenen International Property Awards adlı yarışmadan en iyi otel iç mimarisi ödülünü kazandı

Yolgeçen Han otel oluyor Haberi

Yolgeçen Han otel oluyor

İstanbul'da  tescilli iki yol geçen hanından biri olan Beyazıt’daki eski Yolgeçen Han, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan kararla tescilden çıkarıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda tescilden çıkarılan 56 metrekarelik alanda yer alan eski Yolgeçen Hanı’nın otel olacağını söyledi.


27 NİSAN KARARI

İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 27 Nisan 2014 tarihinde aldığı kararla, 2’nci Derece Ticaret alanı olarak görülen hanın, ticaret alanı fonksiyonunu koruyup, tescil taramasını kaldırdı. Yüksekliğini de 6.5 metre, yani 2 kat olarak belirledi. Kurul, gerekçesini, “Eski Yolgeçen Hanı, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu’nun 6. Madde’sinde belirtilen özellikleri taşımaması nedeniyle, taşınmazın korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmesine gerek olmadığına karar verildi” diye açıkladı.



Fatih Belediye Başkanlığı,...