27 / 04 / 2024

Yolu olmayan parsel üzerinde yapı yapılabilir mi

Yolu olmayan parsel üzerinde yapı yapılabilir mi

Yolu olmayan parsel üzerinde yapı yapılabilir mi? Böyle bir alanda yapı yapılabilmesi için parselden geçiş hakkının alınması gerekiyor. Peki, geçit hakkı nedir? Nasıl alınır? İşte yanıtı...

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

Toplu parası olmayan vatandaşların emeklilik yolunu açan yapılandırmada başvuru süresinin uzatıldı. Bu uygulama ile birlikte toplu parası olmayanlara emekli olma imkanı tanınacak. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren gelişmenin ardından emekli olmanın yolu açılıyor...

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

Ankara'da bozuk yolları yenilenmeyen köyler meclis gündeminde!

Ankara'da asfalt yolu olmayan veya bozuk yolları yenilenmeyen köylerde yaşayan vatandaşların sorunları meclis gündemine taşındı..

Gümüşhane Aynalı Viraj Tüneli'nde ışık göründü!

Gümüşhane'nin il merkezi ile doğrudan yolu olmayan tek ilçesi olan Şiran'a ulaşımı sağlayacak olan ve 18 yıldır inşaatı devam eden İkisu-Şiran yolunun 11. kilometresinde bulunan ve yörede Aynalı Viraj Tüneli olarak adlandırılan tünel inşaatında ışık göründü.

Çatalca'daki gümrük 23 ay içerisinde faaliyete geçecek!

Yeni gümrük inşaatını denetlemek için Çatalca’ya geldiğini söyleyen Bakan Tüfenkçi “Çatalca Belediyesi yolları bahane ederek gümrüğün açılmasını istemiyor” derken Başkan CemKara “Yolu olmayan bir gümrük açılabilir mi?” sorusunu sordu.

Van Erciş'te yol çalışmaları bu yıl tamamlanacak!

Van Erciş'te 39 kilometrelik yayla yollarının stabilize çalışmalarının bu yıl tamamlanması hedefleniyor.Yolu olmayan yaylalarda yeni yollar açan ekipler, mevcut yolların genişletme, dolgu ve reglaj çalışmalarını da birlikte yürütüyor.

Gölbaşı'nda 74 parsel sorunu çözüme kavuştu!

Gölbaşında 74 parsel sorunu çözüme kavuştu.Vilayetler evinden başlayarak Haymana Yolu Askeri dinlenme tesislerine kadar uzanan bölgede yer alan 74 parsel çalışmalarında da sona gelindi.

İstanbul 1. Çevre Yolu ve Boğaziçi Köprüsü için 379 milyon liralık istimlak yapılmış!

Boğaziçi Köprüsü ve İstanbul 1. Çevre Yolu için toplamda 3 bin 402 adet parsel kamulaştırılmış ve bu parsellere 379 milyon 578 bin 587 lira ödenmiş.

Araziye yol nasıl alınır?

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yol alınmadan ruhsat düzenlenemiyor. Peki, yolu olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte yol hakkı esasları..

İmar planı olmayan yerlerde ifraz!

Tapu kütüğünde ifraz işlemi ile, tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkul düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Peki imar planı olmayan yerlerde ifraz nasıl yapılır?

İdris Güllüce: 2013 yılında yabancı ülke vatandaşlarına 1.660 parsel arsa satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce arsa satışları ile ilgili yaptığı açıklamada, yabancı ülke vatandaşlarına 2013 yılında kat mülkiyetine konu olmayan bin 660 parsel arsa satışı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Seyfettin Azizoğlu: Ardahan’da asfaltı olmayan köy yolu kalmayacak!

Ardahan Özel İdaresi 2014 yılı çalışma sezonu başladı. İl Özel idaresinin sezon açılışına katılan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, ’’Ardahan’da asfalt olmayan köy yolu kalmayacak’’ dedi...

Parselden geçiş hakkı!

Yolu olmayan parsel üzerinde yapı yapılabilir mi? Böyle bir alanda yapı yapılabilmesi için parselden geçiş hakkının alınması gerekiyor. Peki, geçit hakkı nedir? Nasıl alınır? İşte yanıtı...

Yolu olmayan parsel üzerinde yapı yapılabilir mi Haberi

Yolu olmayan parsel üzerinde yapı yapılabilir mi

Parselden geçiş hakkı!

Yolu olmayan parsel üzerinde yapı yapılabilmesi için komşu maliklerden bir bedel karşılığında geçit hakkı isteyebiliyor.


Medeni Kanun kapsamında düzenlenen geçit hakkı, yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılıyor.


Geçit hakları

a. Zorunlu geçit

MADDE 747.- Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebilir.


Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılır.


Zorunlu geçit iki tarafın menfaati gözetilerek belirlenir.


b. Diğer geçit hakları

MADDE 748.- Taşınmaz malikinin taşınmazını işletme veya iyileştirme ya da taşınmazı üzerinde yapı yapma amacıyla komşu taşınmaza geçici...