12 / 05 / 2024

Yönetici aidat artırabilir mi

Yönetici aidat artırabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Yüksek aidat ücretleri şikayet edilebilir mi?

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidat ücretleri yüzde 20 artış kaydetti. Öyle ki aidat ücretleri neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Peki vatandaşlar artan bu aidat ücretleri karşısında ne yapabilir? İşte detaylar...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Aidat toplamak için yeni yönetim planı şart mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İki parsel üzerine kurulu dört bloktan sitede daire aldım. Tüm site için yönetici ve denetçi seçildi. Yeni yönetim planı uygulanmadan aidata zam yapılıyor. Bunlar geçerli midir?' sorusunu yanıtladı.

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Mersin'deki sitede iki yönetici sorunu!

Mersin'de 700 dairelik bir tatil sitesinde Ahmet Gülel ikinci kez yönetici olarak seçildi. Hak sahiplerinin topladığı imzalarla yenilenen seçimde Nevzat Bilgin yönetici oldu. İki yöneticiye de ayrı ayrı aidat ödeyen site sakinleri sorunun çözülmesini istedi.

Yönetimler enflasyondaki artışı bahane ederek aidatı artabilir mi?

Site yönetiminin belirlemiş olduğu aidat bedelini artırma yetkisi var mıdır? Yönetimler enflasyondaki artışı bahane ederek aidatı artabilir mi?

5 maddede site yönetiminde aidat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 5 maddede site yönetiminde aidat " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak!

Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü, İBB meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi. Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde geçerli olacak kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak.

Yönetici aidat karşılığı binanın dükkanını kullanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Yönetici aidat karşılığı binanın dükkanını kullanabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Ev sahibi kirayı yüzde kaç artırabilir?

Evini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Ancak kiracılar istedikleri oranda zam yapamıyor. Peki, ev sahibi kirayı yüzde kaç artırabilir?

İran inşaat sektörü Türk yönetici peşinde!

Ambargonun kalkmasından sonra yeni bir pazar olarak Türk firmalarının ilgisini çeken İran, istihdamda da umut kapısı oldu. Ülkede özellikle üst düzey yönetici Türklere talep var.

Saf GYO 5 milyon dolar yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı KAP'ta açıklama yaptı. Saf GYO toplam yıllık sorumluluk limiti 5 milyon USD olan Yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı.

Yönetici aidat artırabilir mi Haberi

Yönetici aidat artırabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Normalde aidat tutarlarımız 100 TL, fakat yönetici sadece bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Gerekçe olarak bazı gider ödemelerinin yapılamadığını, eksik kaldığını beyan etti ama bu eksik kalan ödeme kalemlerinin ne olduğu hakkında bir açıklama yapmadı. Site yönetiminin anladığım kadarı ile bir işletme projesi yok, sadece aylık alınan aidat toplamı ve kapsamlı olmayan gider bildirimini asansörlerde bulunan ilan tabelasına asıyor. Site yönetimi başkan, başkan yardımcısı ve bir üyeden oluşuyor. Bir denetçi atanmamış. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile...