25 / 07 / 2024

yöneticinin para toplama yetkisi iptal edilebilir mi

yöneticinin para toplama yetkisi iptal edilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yönetim, bakım ve onarım başlığı altında tahmini bir bedeli aidat içinde topluyor. Bu kalemde masraf yapılmayınca, ‘kalanın iadesi veya ertesi yıl aidattan indirim yapılır’ diye bekliyoruz ama olmuyor. Bunu sağlamanın bir yolu var mı?' sorusunu yanıtladı.

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Birçok çiftçi belki de adını ilk defa duyacak ancak bunu eken paraya para demiyor. İşte o bitki

Ülkemizde çiftçiler ürünlerini çeşitlendirmeye korkuyor ancak bazı bitkiler var ki çiftçilere büyük para kazandırıyor. İşte getirisi yüksek bir bitki daha.

Halkbank'tan emeklilere büyük para müjdesi!

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank'tan emekli vatandaşlara yönelik büyük bir müjde geldi. İşte Halkbank tarafından açıklanan müjdenin detayları...

Vakıfbank'tan emeklilerle ilgili flaş açıklama! Promosyon miktarı açıklandı

Vakıfbank'tan emekli vatandaşlarımız hakkında flaş bir açıklama geldi. Vakıfbank tarafından emekli vatandaşlarınıza yönelik para ödemesi gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde...

Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi kadar çok değil ama her ay verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarla dar gelirli vatandaşlara destek olmaya devam etmektedir. Bu çerçevede, bakanlık çocuklara yönelik para ödemeleri de gerçekleştirmektedir.

Bu ailelere bu kadar para ödenecek. Hemen bakın

Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yönelik para ödemesi gerçekleştirilecek. Aile Bakanlığı'nın ödemeleri ailelerin çocuk sayısına göre artış gösterecek. İşte Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek ödemenin detayları.

Bu kadar para ödemesi iade edilecek

Vatandaşlara yönelik para iadesi gerçekleştirilecek. rabzon’daki Ömer Altuntaş isimli bir vatandaş geçtiğimiz yıl aracını muayene ettirdi. O dönem ödediği komisyon sonrasında mahkeme yolunu tutan Altuntaş sevindiren bir sonuçla karşılaştı.

Garanti Bankası bu kadar para ödeyecek acil bakın

Garanti Bankası tarafından bankaya yeni abone olan müşterilere yönelik para ödemesi gerçekleştirilecek. İşte para ödemesinin detayları.

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto paralar neden yükseliyor?

Her gün giderek artan takipçi sayısı ile kripto para piyasası gündemden düşmüyor. Peki kripto paralar neden yükseliyor?

Vatandaşa para yağacak! En az emekli maaşı 7 bin 500 TL! Memura yüzde 15, asgari ücrete ise yüzde 10 ek zam yapılacak!

Seçimler öncesi emekli, memur ve asgari ücretliye adeta gökten para yağacak. Yapılacak ek zamla, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olurken bayram ikramiyeleri ise 3 bin TL’ye kadar yükseltilecek, asgari ücrete yüzde 10, memur maaşlarına yüzde 15 ek zam yapılacak! İşte detaylar…

Bu yıl en fazla hangi yatırım aracı kazandıracak? Bu haberi okumadan yatırım kararı vermeyin!

Ekonomistler 2023 yılı para piyasalarına ilişkin beklentilerini açıkladı. Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları bu yıl nasıl bir seyir izleyecek? Seçim öncesi beklentiler neler? İşte yanıtları…

yöneticinin para toplama yetkisi iptal edilebilir mi Haberi

yöneticinin para toplama yetkisi iptal edilebilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kat mülkiyeti hakkında problemlerimi sizin yazılarınızı okuyarak çözüyorum. Ancak köşenizde rastlamadığım bir sıkıntımız var. Yönetim, ‘bakım ve onarım’ başlığı altında tahmini bir bedeli aidat içinde topluyor. Bu kalemde masraf yapılmayınca, ‘kalanın iadesi veya ertesi yıl aidattan indirim yapılır’ diye bekliyoruz ama bu olmuyor. Bunu sağlamanın bir yolu var mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Kat mülkiyeti hakkında problemlerimi sizin yazılarınızı okuyarak çözüyorum. Ancak köşenizde rastlamadığım bir sıkıntımız var. Yönetim, ‘bakım ve onarım’ başlığı altında tahmini bir bedeli aidat içinde topluyor. Bu kalemde masraf yapılmayınca, ‘kalanın iadesi veya ertesi yıl aidattan indirim yapılır’ diye bekliyoruz ama bu olmuyor. Bunu sağlamanın bir yolu var mı? A.K.

****

Okuyucumun sorusu hemen hemen...