29 / 04 / 2024

Yöneticiye toplantı için ihtarname gönderilir mi

Yöneticiye toplantı için ihtarname gönderilir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Apartman yöneticisinin toplantı yapmasını istiyorum. Bunun için kendisine ihtarname gönderebilir miyim?" sorusunu yanıtladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için saat verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan  son 100 yılda depremlerin en çok hangi saatte olduğunu açıklayarak büyük deprem için saat verdi. İşte Ercan'ın açıkladığı o saatler...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

Yeni yıl ile beraber ölçü ve ölçü aletleri için alınacak olan muayene ve damgalama bedellerine tekrar düzenleme geldiği açıklandı. Bu kapsamda, Resmi Gazete yayımlanan karara göre; yeni ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 Türk Lirası ile muayene edileceği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kura çekimi için nefesler tutuldu! Yenişehir Arnavutköy 2023 kuraları ne zaman çekilecek?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı-Türk Hava Yolları Arnavutköy kura çekilişi için nefesler tutuldu. Peki Yenişehir Arnavutköy kuraları ne zaman çekilecek?

Altında büyük deprem için tarih verildi! Gram altın o gün tam anlamıyla 2.500 TL olacak! Hazır olun

Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı altında bnüyük deprem için tarih verdi. Gram altının 2.500 lira olacağını söyleyen Memiş, yatırımcıları uyardı.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Yöneticiye toplantı için ihtarname gönderilir mi Haberi

Yöneticiye toplantı için ihtarname gönderilir mi

Yönetici uymak zorunda değil On altı dairelik bir binada daire sahibiyim. Yöneticinin toplantı yapmasını istiyorum. Bu konuda kendisine ihtarname gönderebilir miyim? 

Gönderebiliyorsam bunun bir avukat tarafından yapılması mecburi midir? • K.T. 

Herkes kanuna ve ahlaka aykırı olmayacak şekilde karşısındakine isteğini içeren bir mektup gönderebilir. 

Bu normal posta ile olabileceği gibi noter kanalı ile de olur. Şekil şartı olmayan hadiselerde, talebin noter kanalı ile gönderilmesinin özelliği ileride ispat vasıtası olarak kullanmaktır. Bazı haller vardır ki bunun mutlaka noterde yapılması gerekir. Örneğin gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi böyledir, geçerli olması için mutlaka noterde yapılmalıdır. 

Ancak okuyucumun sorduğu hususta bir şekil şartı yoktur. Peki böyle bir taleple karşılaşan yönetici ne yapar? 

Kat malikleri kurulunun toplanması için bağımsız bölüm maliklerinin üçte birinin talebi olmalıdır. Bu halde yönetici kat maliklerini...