28 / 08 / 2024

yöresel evlerin dönüşümü

yöresel evlerin dönüşümü

Geleneksel Türk mimarisi ile kültürünün yansıtılması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla Eylül 2012'den itibaren bina cephelerinde yeni tasarımlar gerçekleştiren İdare, bugüne kadar 58 ilde 48 bin 259 konutu yöresel mimaride projelendirdi...

Bakırköy'de kentsel dönüşüm sorunu çözüldü ama maliyetler katlandı! Belediye başkanı: Şimdi burada yanında durmak lazım!

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’de başlayacak kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sorunun çözüldüğünü söyleyerek, maliyet konusuna değindi. İşte detaylar...

Yabancıların gözü şimdi de o şehirde! 1 yılda bin dönüm arazi satıldı!

Gayrimenkul yatırımlarında en dikkat çeken şehirler arasında yer alan Antalya'dan sonra, yabancıların bir şehirden daha kapış kapış arsa ve arazi aldığı belirtildi. İşte yabancıların gözünü diktiği ve 1 yıl içerisinde bin dönüm arazi alımı yaptığı o şehir...

Bakırköy'de kentsel dönüşüm düğümü çözüldü! Parsel bazlı dönüşüm izni çıktı!

İBB'in merakla beklenen temmuz ayı olağan meclis toplantısından Bakırköy için senelerdir beklenen parsel bazlı dönüşüm için izin çıktı. Evlerini yenilemek isteyen Bakırköylüler, alan ve parsel birleştirme şartı aranmadan yaşadıkları yerleri dönüştürecek.

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi "Ihlamur Konakları" hayata geçiyor!

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Ihlamur Konakları" projesi hayata geçiriliyor. Bugüne kadar 15 kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini belirten Beyaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Beyaz ST İnşaat Yapı & Malzeme dergisine yorumlar yaptı.

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için start verildi! Ihlamur Konakları ön talep topluyor!

Büyükçekmece’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olarak planlanan Ihlamur Konakları projesi hayata geçiyor.

Bakırköy'de '+1 kat artışı' yolda! Kentsel dönüşüm hızlanacak, çürük binalar yenilenecek!

Bakırköy'de kentsel dönüşümün hızlandırılması ve çürük binaların yenilenmesi için '+1 kat artışı' yolda. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

İzmir Örnekköy’deki kentsel dönüşüm konutları ne zaman teslim edilecek? Örnek dönüşümde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Örnekköy’de 765 bağımsız birimi inşa ediliyor. İşte kentsel dönüşüme ilişkin tüm detaylar...

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 10 ay önce inşası başlayan Tokatköy Mahallesi'ndeki projenin yüzde 40'ı tamamlandı.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

yöresel evlerin dönüşümü Haberi

yöresel evlerin dönüşümü

Geleneksel Türk mimarisi ile kültürünün yansıtılması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla Eylül 2012'den itibaren bina cephelerinde yeni tasarımlar gerçekleştiren İdare, bugüne kadar 58 ilde 48 bin 259 konutu yöresel mimaride projelendirdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yerel yönetimlerle başlattığı kentsel yenileme programı kapsamında 285 bin 699 konutluk gecekondu dönüşüm çalışmasmı projelendirirken, 17 bölgede 61 bin konutun inşasını tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, sağlıksız, afete karşıriskli, köhne ve ömrünü tamamlayan konut stoğunun hem içinde yaşayanların mal vecan güvenliğini tehdit etmesi hem de kentlerin sağlıklı gelişimine engel olmasınedeniyle İdare, yerel yönetimlerin işbirliğiyle kentsel dönüşüm projeleriuyguluyor.Kentsel dönüşüm projeleriyle modern konutlar inşa eden TOKİ, bu projelerde kamu menfaatinin yanında vatandaşları mağdur etmeden sonuca ulaşma vekentin köhne bölgelerini rehabilite etmeyi...