07 / 05 / 2024

yörük müzesi muğla fethiye

yörük müzesi muğla fethiye

Muğla Fethiye'de 15 yıl boyunca Anadolu insanı ve Yörüklerin kullandığı iş aletlerini toplayarak 2 bin 500 eserden oluşan koleksiyon oluşturan Enver Yalçın, bunları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine sundu..

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

Deniz GYO Muğla Ortaca'dan 23 milyon TL'ye arsa aldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Ortaca'dan 23 milyon TL'ye arsa aldı. Söz konusu arsanın yüz ölçümü 2 bin 761,23 metrekare.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

TOKİ'den Muğla'ya tam 304 konutluk yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Muğla projesinde yer alan 304 konut yarın ihaleye çıkıyor. İşte Muğla TOKİ 2023 detayları...

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

Mşy Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mşy Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şahin Yüksel tarafından kuruldu. 

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu bozulma işlemi nasıl yapılır, 10 yıllık tapu bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Türk zırhlısı Yörük 4x4 direksiyonu kırdı!

Türk savunma sanayisinin dört ülkeye ihracat başarısı elde eden zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenmiş olan sağdan direksiyonlu versiyonu ile birlikte yeni ihracata hazırlanıyor. İşte detaylar…

Yörük Global İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yörük Global İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da Fatih Yörük tarafından kuruldu.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

yörük müzesi muğla fethiye Haberi

yörük müzesi muğla fethiye

MUĞLA (AA) - Fethiye'de 15 yıl boyunca Anadolu insanı ve Yörüklerin kullandığı iş aletlerini toplayarak 2 bin 500 eserden oluşan koleksiyon oluşturan Enver Yalçın, bunları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine sundu. 


İlçeye bağlı Kargı köyünde tarım ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Enver Yalçın, 15 yıl boyunca Muğla, İzmir, Antalya, İsparta, Burdur ve Kütahya'dan topladığı eski iş aletlerini, ilk olarak işlettiği restoranın bahçesinde sergilemeye başladı. 

Zamanla topladığı eserlerin sayısı artan Yalçın, restoranının yanında 2 kattan oluşan bin metrekarelik "Yörük Müzesi" adını verdiği binada sahibi olduğu antika aşyaları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açtı. 2 bin 500 civarında eseri bir araya getiren Yalçın, 2005'ten bu yana antika eşyalarını ücret almadan sergiliyor. 

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koleksiyonerliğe dedesinin yıllar önce kullandığı aletleri iş yerinde...