08 / 05 / 2024

yüksek aidatlara çözüm

yüksek aidatlara çözüm

Yüksek aidatları önlemenin en kolay yolu, şikayet yerine kat malikleri genel kuruluna katılmak

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesindeki arazilerinin tapuları bugün 105 kişiye teslim edildi. 12 yıldır çözüm bekleyen tapular bugün arsa sahiplerine kavuştu.

Kiracılar acil çözüm bekliyor: 'Kiraya yılda 5 kez zam uygulandı, nefes alamıyoruz, sokakta mı kalalım?'

Yüksek kira fiyatları, sık sık gündem olmaya devam ediyor. Çözüm platformu Şikayetvar'a kiracılardan gelen şikayetler, kira zamlarının vatandaşları zor duruma düşürdüğünü ortaya koydu. İşte o şikayetler... 

Fahiş aidatlar için üç bakanlık masaya oturdu: Yeni düzenleme ile yüksek aidatlara büyük darbe vurulacak!

Türkiye'de kira fiyatları gibi yüksek aidatlarda vatandaşı zorluyor. Bu konuda üç bakanlık tarafından yürütülen yeni kanuni düzenleme ile fahiş fiyatların önüne geçilecek. İşte detaylar...

Elektrik faturası yüksek gelenler acilen baksın! Bakanlık faturaları ödemeye yardım edecek!

Yüksek elektrik faturasıyla karşılaşanlar için müjde... Aile Bakanlığı, faturaların ödenmesine yardımcı olacak bir program başlattı... Hemen göz atmalısınız...

Akbank'tan yeni bir fırsat: Yüksek limitli ihtiyaç kredisi

Nakdi ihtiyaçları karşılamak üzere Akbank’tan yüksek limitli kredi kampanyaları gelmeye devam ediyor. Bu kez de Akbank, 100 bin TL ve üzeri ihtiyaç kredisi sundu. Yüksek limitli krediye müşterilerin başvurmaları bekleniyor.  Bu kampanya belirli şartları ve aşamaları kapsamaktadır. 

Fahiş kiralara sektörden son dakika çözüm önerisi: Boş evlerden yüksek vergi alınsın! 

Bazı vatandaşların, konuta yatırım yaparak kiraya vermemesi hayalet evleri çoğalttı. Sektör temsilcileri bu evlerden yüksek vergi alınmasını önerdi. 

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,69'dan yüzde 6,91'e çıktı, böylelikle de ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Altını yüksek alanlar üzülmesin! Altında yeni rekor açıklandı, tarih verildi! Öyle bir yükselecek ki donup kalacaksınız

Altın fiyatları mayıs ayında kırdığı rekorları geride bırakarak, düşüş geçti. Altındaki bu düşüş yüksek fiyattan altın alanları üzerken Altın Uzmanı Nazar Özsahakyan yeni rekoru tarih vererek açıkladı. Öyle bir yükselecek ki donup kalacaksınız...

Kızılay KPSS’siz personel alımına başladı! Yüksek maaşla hemen işe başlayın! İşte Kızılay personel alım şartları!

Kızılay personel alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanan ilanda farklı mesleklerde yüzlerce personel alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar!

Enflasyon yüksek, faizler düşük! Yatırımcı parasını nereye yatırsın? En fazla hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bir yandan yüksek enflasyon bir yandan gerileyen faiz oranları yatırımcıları kara kara düşündürüyor. Geçen yılki performanslara baktığımız zaman bazı yatırım araçlarının reel getiri sağlamak bir yana enflasyonun oldukça gerisinde kazanç sağladığı dikkati çekiyor.

yüksek aidatlara çözüm Haberi

yüksek aidatlara çözüm

Koronavirüs salgınında şikayet konuları arasında site ve lüks konutların aidatları yer alıyor. 2020'de yapılan araştırmalara göre İstanbul’da markalı konutlarda yüzde 27 artan aidatlar tekil binalarda ise, yüzde 10- 15 civarında oldu. İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 TL civarında. Fakat aidatlar daire başına 3 bin 500 TL'ye kadar da yükseliyor.

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatların aşırı yükseltilmesini önlemenin ve denetlenmesinin en kolay yolunun şikayet etmek yerine senede bir defa yapılan kat malikleri genel kuruluna katılmak olduğunu söyledi.

Markalı konut projelerinde oturulduğunda, site yaşamının apartman yaşamına göre daha maliyetli olduğunu bilmek gerektiğini dile getiren Şimşek, “Site aidatı, daha fazla ortak alan kullanımı olduğundan bağımsız apartman aidatlarına göre çok daha yüksektir....