14 / 05 / 2024

Yüksek binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir

Yüksek binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir

Londra'da 24 katlı kulede meydana gelen yangında en az 12 kişi hayatını kaybetti. Peki bu kadar yüksek katlı binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir?

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Yatırımcılar hazır olun! Gram altın için rekor tahmin ortaya çıktı!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında faiz indirimi için bekleyecek zamanının olduğunu açıklamasının ardından ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Gram altın için rekor tahminler ortaya çıktı. 

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, burs miktarlarının tezli yüksek lisans öğrencileri için 6, doktora öğrencileri için ise 9 bin liraya çıkarılacağını belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Burslara zam geliyor! Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci bursları ne kadar oldu?

Son dakika haberi... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar burslara zam yapılacağını duyurdu. Peki, Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci bursları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Ağustos ayında yüksek çıkan enflasyonu hangi harcamalar tetikledi?

TÜFE’de yüzde 9,09’la en yüksek ağustos ayı enflasyonu gerçekleşti. Aylık enflasyonun 2,78 puanlık bölümü ağustosta yüzde 16,61 artan ulaştırma, 2,27’lik bölümü de yüzde 8,48 artan gıda fiyatlarından oluştu.

Yüksek binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir Haberi

Yüksek binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir

İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada çıkan yangında en az 12 kişi hayatını kaybetti.


Peki böylesi yüksek binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir?


İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada yangın

Eskiden itfaiyeci olan güvenlik danışmanı Bob Parkin, olay yerine gelen itfaiyecilerin ilk işinin yangının çıktığı yerin iki kat altına bir kat inşa etmek olduğunu anlatıyor.


Böylelikle iftaiyecilerin içeri girdiklerinde kullanacakları havanın denetlenmesi için kontrol noktaları oluşturuluyor. Her itfaiyecinin aygıtlar aracılığıyla kullanabileceği hava sınırlı olduğu için itfaiyeciler nefesini tırmanma sırasında kaybetmemiş oluyor.


İçeri girdiklerinde ise öncelikleri yangını söndürmekten ziyade insanları kurtarmak oluyor.



Ancak Parkin, Grenfell Tower binasında yangının çok hızlı bir şekilde yayılmasından ötürü zor bir durumun ortaya çıktığını söylüyor.

20 kat çıkarak insanları kurtarmanın 'inanılmaz' olduğunu söyleyen Parkin, fazladan hava tedariği olmadan kurtarılanların geri indirilmesinin...