30 / 04 / 2024

Yüksek faiz politikası konut talebi

Yüksek faiz politikası konut talebi

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Türkiye ekonomik koşullarında yüksek faiz oranlarının konut sektöründe talebi azalttığını değerlendirdi.

Mevduat faizlerinde son durum ne? En yüksek mevduat faiz oranları: 100 bin TL'ye 32 günde tam bu kadar veriliyor!

Milyonlarca kişi bankaların mevduat faiz oranlarını ve en yüksek mevduat faiz oranlarını araştırıyor. Peki Mevduat faizlerinde son durum ne? En yüksek mevduat faiz oranları hangi bankalarda? İşte 16 Mart 2024 banka banka mevduat getirisi hesaplama....

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalara belirli bir para yatıranlar, mevduat faizleri sayesinde aylık kazanç elde ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Güncel mevduat faiz oranları ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Mevduat faizleri 2002'den beri en yüksek seviyesinde! 350 bin TL'nin faiz getirisi hangi bankada kaç TL?

Mevduat faizlerinde 2002'den beri en yüksek seviye görüldü. Peki 350 bin TL'nin faiz getirisi hangi bankada kaç TL? İşte banka banka mevduat faizi hesaplama 8 Mart 2024...

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde yüzde 4,35'e ulaşan faiz oranına rağmen artmaya devam ediyor. 

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında dolar ve yüksek faiz depremi! Hangi borsada fiyatlar kaç TL? Çiftçiler şimdi bakın!

Dolar endeksinin artış göstermesi, yüksek faiz ortamının devam edeceğine ilişkin endişeler ve üretim tahminlerinin artmasıyla buğday, mısır fiyatlarını etkiledi. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte 30 Ekim 2023 fiyat listesi...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Borsada hangi hisselerde getiri potansiyeli yüksek? İşte endeks üstü getiri potansiyeline sahip 20 hisse

Uzmanlar, yüksek enflasyon ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle borsada hisse seçerken çok dikkatli olunması gereken bir sürece girildiğine dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde bazı sektörlerin ve şirketlerin getiri potansiyelinin daha yüksek olması öngörülüyor.

Fed faiz kararını açıkladı! Faiz oranı 2001 yılından bu yana en yüksek aralıkta!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler çerçevesinde değiştirmeyerek 22 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 bandında sabit tuttu.

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...

Yüksek faiz politikası konut talebi Haberi

Yüksek faiz politikası konut talebi

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Türkiye ekonomik koşullarında yüksek faiz oranlarının konut sektöründe talebi azalttığını değerlendirdi...

Gayrimenkul sektörü̈, konut ihtiyacının her dönem artmasından dolayı en dinamik sektörlerden biridir. Bunun en temel nedenleri; genç nüfusun toplam nüfusun neredeyse yarısına eşit olması, nüfus artış̧ hızının son on yılın ortalamasına göre %1.5 civarında olması ve doğal olarak kentleşme ve kentlileşmenin artmaya devam etmesidir.  Sektör 250 kadar alt sektöre hitap eden ve Türkiye ekonomisinin lokomotifi hükmünde olan sektörlerden birisidir. Türkiye’nin inşaat sektörünü kalkınmanın merkezine oturtmasının temel amacı sektörün içinde barındırdığı ve istihdam sağladığı diğer birçok meslek dalını etkileyerek, domino etkisiyle diğer sektörleri de pozitif katkı sağlamasıdır. Konut sektöründeki durgunluk veya canlılık ekonominin genelini hızlı biçimde etkilemektedir.  Sektörde konut kredisi faiz oranları konut fiyatlarını ve...