02 / 10 / 2024

yüksek konut kiralarına çözüm

yüksek konut kiralarına çözüm

Konut kiralarındaki artışlar hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul gibi fiyatların aşırı arttığı illerde kiralarda yaşanan artış durdurulabilir mi? İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar döviz ve mevduattan çıkarak konuta yöneldi! Yüksek faizlere karşı konut satışları artıyor!

Türkiye genelinde konut satış sayısı, ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 artarak 134 bin 155 olarak gerçekleşti. Yatırımcılar, yüksek faizlere rağmen konut yatırımını tercih ediyor. 

Yüksek kiralar karavanlara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası en fazla tercih edilen tatil seçenekleri arasında bulunan ve deprem sonrası yeniden gözde haline gelen karavanlara talep şimdi de yüksek konut kiraları nedeniyle arttı.

Ticari gayrimenkulde kiralar son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Cushman & Wakefield I TR International’ın 2024 yılının ilk yarısını değerlendirdiği  ‘Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunun sonuçlarına göre, ticari gayrimenkulde kiralar döviz bazında son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Ofis kiralarındaki artış oranı yüzde 77 oldu.

İllere göre konut birim fiyatı beli oldu! İşte metrekare fiyatına göre en yüksek ilk üç şehir! 

TCMB 2024 ikinci çeyrek itibariyle il bazında ortalama konut metrekare fiyatlarını açıkladı. İllere göre konut birim fiyatı belli oldu.  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, sosyal medya hesabından Türkiye ortalamasının üzerinde olan en yüksek ilk üç şehri açıkladı.

Kiracı ev sahibi arasında tansiyon gittikçe yükseliyor! Ev sahibi 5 kişiyi yaraladı!

Son iki yılda konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması getirilen uygulama sebebiyle kiralık piyasası resmen karıştı. Kira bedelinden dolayı kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim gittikçe büyüyor. Bunlardan biri de bugün Malatya'da yaşandı. İşte detaylar...

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi!

Konut kredileri sektörde yılsonuna göre yalnızca yüzde 1,3 yükselirken; kamuda yüzde 5 düştü. Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi. İşte o son dakika rakamlar...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

yüksek konut kiralarına çözüm Haberi

yüksek konut kiralarına çözüm

Kovid-19 salgını sürecinde maliyetlerdeki yükselişle beraber konut üretiminde yaşanan yavaşlama sonrası stoklar azalınca fiyatlar da arttı. Yeni Şafak Gazetesi'nden Kenan Biter'in haberine göre; hem satılık hem de kiralık tarafta kimi ilçelerde yükseliş oranı son bir sene içerisinde iki kat yükseldi. 

Artan fiyatlardan sitem eden çok sayıda vatandaş ya daha uygun fiyatlı semtlere taşındı veya bütçeden fedakarlık etti ve fahiş fiyatlı kiralara razı geldi. Tabii ev tarafındaki bu artış yalnızca Türkiye'de görülmüyor. Başta Avrupa ve ABD olmak üzere birçok ülkede salgın sonrası konut tarafında yaşanan yükselişler kiracıların ve ev alacakların kesesini zor duruma sokuyor.

İRAN'DAN UCUZ KONUT HAMLESİ

Ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerin başında bulunan İran’da devlet piyasaya müdahalede bulunmak için hazırlanıyor. Hükümet ev fiyatlarını düşürmek amacıyla piyasaya doğrudan müdahale etmeye...