29 / 04 / 2024

Yüksekova Havalimanı açılış

Yüksekova Havalimanı açılış

Hakkari Yüksekova Havaalanı'nı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, görkemli bir törenle açtı. Başbakan, Hakkarililere bir de müjde verdi, dev eserin adı Selahaddin Eyyubi Havalimanı oldu.

Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor?

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı, terör örgütünün tüm engelleme çabalarına rağmen tamamlandı. Havalimanı, devlet protokolünün katılacağı törenle 26 Mayıs'ta açılacak..

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılıyor!

Yılan hikayesine dönen Berlin Havalimanı (BER) 31 Ekim tarihinde  nihayet açılıyor. Açılışı 6 kez ertelenen BER için tören de yapılmıyor.

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu!

İstanbulluların dört gözle beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı 15 Eylül'de açılıyor! 

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı Haziran ayında tamamlanmıştı. Havalimanının açılışı 30 Eylül olarak planlanıyordu ancak bu tarih 15 gün öne çekildi. Havalimanı 15 Eylül'de hizmet vermeye başlayacak. 

İzmit Tepeköy Öğrenci Yurdu açılıyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Tepeköy Öğrenci Yurdu 12 Kasım'da hizmete açılıyor

Beykoz Stadı açılış için gün sayıyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek açılış için gün sayan Beykoz Stadı'nda incelemeler yaptı.

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yılan hikayesine döndü!

2006'da temeli atılan Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın açılışı tam 5 kez ertelendi. Açılışı yılan hikayesine dönen havalimanının Ekim 2020 açılacağı söyleniyor...

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına saatler kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla bugün hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına dakikalar kaldı. Dünya liderleri açılış törenine katılmak için İstanbul'da gelmeye başladı...

Yeni Havalimanı açılışında HAVAİST otobüsleri hizmet verecek!

Bugün açılışı gerçekleşecek İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek misafirler HAVAİST otobüsleri tarafından havalimanı otoparkından etkinlik alanına taşınacak.

Yüksekova Havalimanı açılış Haberi

Yüksekova Havalimanı açılış


Avrupa'da bir ilk olarak deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Hakkari Yüksekova Havaalanı'nı da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, görkemli bir törenle açtı. Başbakan, Hakkarililere bir de müjde verdi, dev eserin adı Selahaddin Eyyubi Havalimanı oldu. 


2010'da temeli atılan dav projenin 2012'de tamamlanması planlanıyordu. Ancak sabotaj girişimleri 3 sene geciktirdi. Tarihî ana şahitlik etmek isteyen Hakkarililer, yağmura aldırmadan tören alanını hınca hınç doldurdu. Alana ilk inen Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da uçağının gelmesi sonrasında iki lider sahneye eşleriyle birlikte çıkarak coşkulu kalabalığı selamladılar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Feridun Bilgin, Hakkâri’deki havalimanını "bölgenin hayal projesi" olarak niteleyerek, bölgesel gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması açısından büyük önem taşıdığını bildirdi. 

Yüksekova'da yapımı tamamlanan havalimanının bölgenin gelişmesi ve ilerlemesi açısından büyük önem taşıyan...