03 / 05 / 2024

Yüksekova yeniden mi inşa edileceki Yüksekova hasar tespit çalışmaları

Yüksekova yeniden mi inşa edileceki Yüksekova hasar tespit çalışmaları

Operasyonun tamamlandığı Yüksekova'da imar çalışmaları vatandaşlarla yapılacak istişareler doğrultusunda gerçekleştirilecek.100 kişilik ekip, teröristlerin verdiği zararı belirlemek için ilçe genelinde çalışma yürütüyor.

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Brent petrol yeniden tırmanıyor: Benzin ve motorine yeni zam gelecek mi? Sürücüler dikkat!

Brent petroldeki düşüşün ardından, benzin ve motorine geçtiğimiz hafta peş peşe gelen indirimlerin ardından sürücülerin yüzleri gülmüştü. Petrolde yükseliş yeniden başladı. Peki akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin ve motorin yeni haftaya nasıl başladı? 

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy kuraları çekildi mi? Emlak Konut GYO Yenişehir projesine başvuranlar dikkat!

Emlak Konut GYO Yenişehir projesine başvuru yapanlar söz konusu projenin kura çekilişi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Emlak Konut GYO THY Arnavutköy kuraları çekildi mi? 

Borsa İstanbul'da rota yeniden mi oluşturuluyor? Yatırımcıları neler bekliyor?

Borsa İstanbul'un izleyeceği süreç merakla araştırılıyor. Bu konuda, uzman isimlerden gelen açıklamalar da yakından takip ediliyor. Peki Borsa İstanbul'da rota yeniden mi oluşturuluyor?

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Kripto para yatırımcıları dikkat! 2023 kripto para yılı mı olacak? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi?

Milyonlarca kripto para yatırımcısı 2023’te piyasaların nasıl olacağını merak ediyor. Peki 2023 kripto para yılı olabilir mi? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Altın fiyatları yükselmeye başladı peki 2023'te dolar duracak, altın yürüyecek mi? Euro, dolar ve altında neler olacak?

Fed'in faiz artırımını yavaşlatması ve 2023 yılında durdurması ihtimali üzerine altın fiyatlarında başlayan yükseliş 2023 yılı boyunca devam edecek mi? Euro ve dolarda neler olacak? İşte beklentiler..

Hakkari Yüksekova’ya TOKİ geldi! 160 ucuz konut yapacak!

TOKİ'nin Hakkari Yüksekova projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Hakkari Yüksekova projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Hakkari Yüksekova 2022 sosyal konut projesi...

Yüksekova Belediyesi konut ve ticaret alanı imarlı 3 arsa satıyor!

Hakkari İli Yüksekova Belediye Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

Yüksekova yeniden mi inşa edileceki Yüksekova hasar tespit çalışmaları Haberi

Yüksekova yeniden mi inşa edileceki Yüksekova hasar tespit çalışmaları

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonun ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor.


Alınan bilgiye göre, cadde ve sokaklarına teröristlerin çukur kazıp, el yapımı patlayıcılarla barikat kurduğu, bazı yapıları harabeye dönüştürdüğü Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasında güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmalarında sona gelindi.


Güvenlik güçlerinin, teröristlerin olası patlayıcı tuzaklarına karşı titizlikle yürüttüğü arama tarama faaliyetinin tamamlandığı bölgelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen 100 kişilik ekip, hasar tespit çalışması yürütüyor.


Ekiplerin çalışması esnasında terör örgütü mensuplarının ilçeye verdiği zararın boyutu da ortaya çıktı. Vatandaşların terk ettiği birçok evi kendilerine mevzi yapan teröristlerin, evlerin duvarında açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş ettiği tespit edildi.


Özellikle Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere,...