05 / 05 / 2024

Yüksekovada kaç tane okul var

Yüksekovada kaç tane okul var

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2014-2015 yılında 65 derslikli toplam 4 okul eğitim ve öğretime açıldığı belirtildi. Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti.

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Borsada işlem gören bir şirketin temettü ödemesi yatırımcıların birçoğu için tercih nedeni. Peki Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler son 5 yılda kaç kere temettü ödedi?  

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri Ocak 2024 zammı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emekliler yüzde kaç zam alacak? 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Engelli maaşı alanlar dikkat! Toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak?

Memur, memur emeklisi, 65 yaş maaşı, evde bakım aylığı gibi pek çok ödemeyi etkileyecek olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından engelli maaşında da değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak? İşte detaylar

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

Asgari ücretli milyonlarca çalışan, Temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merakla araştırıyor. Peki Temmuz'da asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Şu an hangi rakamlar konuşuluyor?

Kurbanlık fiyatları bu yıl kaç TL olacak? 1 koyun ne kadar? 1 ton dana kaç lira?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını sorguluyor. Peki, Kurbanlık fiyatlarına zam geldi mi? Kurbanlık büyükbaş, küçükbaş fiyatları ne kadar kaç TL?

Dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Rakamlar tek tek sıralandı! Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

En düşük emekli maaşının 5 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesinden sonra, dul ve yetim aylıkları araştırılmaya başlandı. Peki dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

Temmuz 2023 emekli maaşı hesaplamalarında son dakika! Emekli maaşları ne kadar olacak, maaşlara yüzde kaç zam gelecek?

Temmuz 2023 emekli maaşı hesaplamalarında yaşanan son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki emekli maaşları ne kadar olacak, maaşlara yüzde kaç zam gelecek?

2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde kaç ara zam yapılacak? Rakamlar peş peşe hesaplandı! 

Asgari ücrete Temmuz ara zammı resmen netleşti. Peki 2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde kaç ara zam yapılacak?

Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memurlara Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? Rakamlar peş peşe verildi! 

Milyonlarca memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memurlara Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? 

Mazot ve gübre desteği bu yıl kaç TL? Mazot gübre desteği il il hesaplara yattı! Çiftçiler hemen kontrol edin! 

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerini araştırıyor. Peki mazot ve gübre desteği bu yıl kaç TL? Mazot gübre desteği il il hesaplara yatırıldı mı? 

Yüksekovada kaç tane okul var Haberi

Yüksekovada kaç tane okul var

Yüksekova’da eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerin daha rahat sınıflarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla derslik yapımına hız verildi. İlçenin yeni yerleşim yerlerindeki sıkıntıyı gidermek amacıyla yapılan yeni okullar bir bir hizmete giriyor. Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti. Kaya,”2016-2017 yılında ise ilçede derslik sıkıntısının giderilmesi ve eğitim sıkıntısının yaşanmaması için 156 derslikli toplam 10 okul daha hizmete açılacak. 152 derslik orta-öğretime, 129 derslikli de temel eğitime ayrılacak. İnşaatları devam eden okullar ile ihale aşamasında olan okullar bittiği vakit ilçenin derslik ihtiyacı büyük oranda hal edilmiş olunacak” dedi.


ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gelecek yıllarda yeni yapılacak okullarla beraber öğrencilerin daha rahat okullarda eğitim göreceklerini ifade eden Kaya, ilçede öğrenci...