29 / 04 / 2024

Yunan adaları turizmi

Yunan adaları turizmi

Ekonomik krizden etkilenen Yunan adalarında tatilin ucuzlaması ve geçişlerin kolaylaşması, Ege kıyılarındaki turizm bölgelerini olumsuz etkiledi.Yunan adaları turizmde Ege kıyılarının en büyük rakibi oldu.

Turizmin en hızlı büyüyen ülkesi Yunanistan!

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2014'ün ilk yarısında gelen turist sayısında en yüksek artışı Yunanistan gösterdi.

Türk turistler Yunan adalarına yoğun ilgi gösterdi!

Türk turistler Antalya, Marmaris, Bodrum ve Çeşme gibi ülkenin gözde turizm merkezlerinin yanı sıra Rodos, İstanköy (Kos) ve Sömbeki (Simi) gibi Yunan adalarına da yoğun ilgi gösterdi...

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

Ege depremi komşuyu da yıktı! 2 çocuk hayatını kaybetti!

Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9 büyüklüğüne sahip deprem, Yunan adalarında da hissedildi. Deprem nedeniyle Sisam’da iki çocuk yaşamını yitirdi.

Yunan adalarında KDV yüzde 23’e yükseltiliyor!

Atina‘daki Maliye Bakanlığı tarafından Mikonos, Santorini, Rodos, Naksos, Paros ve Skiatos adalarında katma değer vergisinin yüzde 23’e çıkacağı duyuruldu.

Satılık Yunan adalarındaki indirim sona erdi!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, KDV oranında turizm açısından önemli 6 adaya sağlanan indirime uluslararası kreditörler ile varılan 3. kurtarma anlaşması çerçevesinde 1 Ekim'den geçerli olmak üzere son verildiğini bildirdi.

Yunan Adalarına ilgi neden azaldı?

Ramazan Bayramı tatilinde Yunan adalarını tercih edenlerin sayısı Kurban Bayramı'nda yarı yarıya azaldı. Kurban Bayramı tatilinde, Ayvalık-Midilli Adası feribot seferlerine ilginin önceki bayramlara göre neredeyse yarı yarıya azaldığı bildirildi.

İsviçre Yunan adalarına talip!

İsviçre'de aşırı sağcı Halk Partisi milletvekili Pierre Rusconi, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a borçlarını ödemesi için adalarından birisini İsviçre'ye satmasını teklif etti.

İşte en ucuz Yunan adaları!

Yunanistan'da 1200 ile 6000 arasında ada bulunuyor. Private Island Online adlı bir site, en ucuz Yunan adalarını sıraladı. Bazı adaların fiyatı, Londra'da sıradan bir evden bile ucuz. İşte o adalar...

Yatırım yapmak isteyenler için ucuz Yunan adaları!

Londra, New York ya da İstanbul’daki lüks bir rezidans fiyatını gözden çıkaran yatırımcılar Yunan zenginlerin satışa çıkardığı adalara talip olabilir.

Angelina Jolie ve Brad Pitt Yunan adalarına talip!

Krizle boğuşan Yunanistan'da kişilere ait birçok ada satışa çıktı. Kelepir adalarla ilgilenenler arasında Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti de bulunuyor.

İşte satılık Yunan adaları!

Ekonomik krizdeki Yunan adaları tekrar yatırımcıların gözdesi oldu. Tarihi ve doğal güzellikleri ile olan adaların fiyatları ise dudak uçuklatıyor.İşte Ege Denizi'nin incisi o adalar...

Yunanistan'ın adaları satılıyor mu?

Zor bir dönemden geçen Yunanistan’ın adalarının satıldığı yönündeki efsane Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Bilgen’in de önüne gelmiş. Bilgen’e 7 milyon Euro’ya ada satmak istemişler.

Yunan adalarından ev satın almak için ne gerekir?

Yunanistan'da bazı şartlar altında farklı ülke vatandaşları ev sahibi olabiliyor. Peki, Yunanistan'dan nasıl ev alınır? Yunan adalarından ev satın almak için ne gerekir? İşte yanıtı..

Yunan adalarından nasıl ev alınır?

Türkler Yunanistan'dan ev alabilir mi? Yunan adalarından nasıl ev alınır? Yabancıların ev sahibi olma konusunda Yunanistan'daki uygulama nedir? İşte Yunan adalarından ev alma şartları..

Yunan adaları turizmi Haberi

Yunan adaları turizmi

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin tatili ucuzlatması, yerli turiste hitap eden Ege kıyılarındaki turistik bölgeleri olumsuz etkiledi. Yerli turiste hitap eden Çeşme, Borum, Kuşadası, Marmaris, Dikili ve Ayvalık gibi turistik bölgeler, müşterilerini adalara kaptırmaya başladı.


Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir yaptığı açıklamada Ege Denizi'ndeki Yunan adalarının, turizmde Ege kıyılarının en büyük rakibi haline geldiğini söyledi.


Türkiye'de yerli turiste hitap eden Bodrum'dan İstanköy'e, Çeşme'den Sakız'a, Kuşadası'ndan Sisam'a ve Ayvalık'tan Midilli'ye gidenlerin sayısının son yıllarda hızla arttığına dikkati çeken Demir, "5 yıl önce Yunan adalarına yılda 50 bin kişi giderken, şu anda 500-600 bin kişi gidiyor" dedi.


Yakup Demir, Ege kıyılarından Yunanistan'a adalarına çok seyrek ve sınırlı sayıda olan feribot sefer sayılarının son yıllarda her gün karşılıklı bir kaç sefere ulaştığını ifade...