29 / 04 / 2024

yüreğir çarpık yapılaşma

yüreğir çarpık yapılaşma

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tapu konusunda son dönemlerde gelen şikayetler üzerine Akıncılar Mahallesi'nde vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Çelikcan, "Tek çözüm kentsel dönüşüm." dedi.

Yüreğir'deki çarpık yapılaşmanın çözümü kentsel dönüşüm!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tapu konusunda son dönemlerde gelen şikayetler üzerine Akıncılar Manallesi'nde toplantı yaptı. Çelikcan, Kentsel dönüşümle birlikte Yüreğir'in düzenli bir yapılaşmaya kavuşacağını belirtti.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Adana Yüreğir'de rezerv yapı alanları imara açıldı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar Mahalleleri’nde vatandaşların inşaat yapmasını engelleyen rezerv yapı alanı iptal edilerek 75 hektarlık bölge imara açıldı.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Dikey yapılaşma şehrin güzelliğini ortadan kaldırıyor!

CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile ortak yayına katılan AK Parti adayı Binali Yıldırım, "Dikey yapılaşma kötü bir şey hem şehirde sosyalleşmeyi ortadan kaldırıyor, aynı zamanda da şehrin güzelliğini, kimliğini ortadan kaldırıyor" dedi.

Sugören Höyüktepe’de kaçak yapılaşma!

Yalova ile Düzce arasında kalan Sugören köyüne bağlı Höyüktepe’deki kaçak yapılaşma devam ediyor.

Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmadan kurtarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümü aynı zamanda ecdadın bize bıraktığı, tarihi ve kültürün dönüştürülmesi, çarpık yapılaşmadan kurtulmaya dönük büyük bir hamle olarak görüyoruz." diye konuştu.

İzmir çarpık yapılaşmadan kurtulacak!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci, İzmir'in 'çamur, çukur, çöp, çarpık yapılaşma' sorunlarından kurtulacağını söyledi...

yüreğir çarpık yapılaşma Haberi

yüreğir çarpık yapılaşma

Sorunun kendi dönemleri ile ilgili olmadığını belirten Başkan Çelikcan mülkiyet sahiplerinin şikayetleri üzerine tapuların yine kendi dönemlerinden önce 2008 yılında mahkeme kararı ile yenilendiğini belirtti. Başkan Çelikcan, "Tek çözüm kentsel dönüşüm." dedi. 


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Ak Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyeleri, Yüreğir Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhan Ülger ve İmar ve Şehircilik Müdürü Kaan Bozdoğan ile birlikte Akıncılar Mahallesi'nde tapu sorunu konusunda vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yaptı. Son dönemlerde gelen şikayetler konusunda bizzat vatandaşları bilgilendiren Başkan Çelikcan sorunun kendi dönemleri ile ilgili olmadığının altını çizdi. 


Tapu sorunun sadece Akıncılar Mahallesi ile sınırlı olmadığını, ilçenin diğer mahallelerinde de benzer sorunların olduğunu belirten Başkan Çelikcan ilk imar düzenlemesinin kendi dönemlerinden önce 1994 yılında yapıldığını dile getirdi. 

Başkan...