09 / 05 / 2024

Yurt binaları denetimi

Yurt binaları denetimi

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'in kapsamının genişletilmesine ve yurt binalarının denetim alanına alınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı.

İstanbul'daki mega projelere 127 milyar TL'lik yatırım!

Mega kent İstanbul'da 127 milyar TL'lik yatırımla pek çok mega projeye imza atılıyor. 24 bine yakın TOKİ konutunun yapımı devam ederken 8 bin yataklı yurt binaları ile Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastanelerinde de sona geliniyor. İşte o projeler...

Atıl duruma düşen binalar nasıl kullanılmalı?

Denge Değerleme, inşaat sektöründe talep görmeyen ve  turizm konaklama tesisleri, yurt binaları ve öğrenci evleri için çeşitli önerilerde bulundu. 

Bakanlık tarafından kiralanan binalar ve yurt binaları TBMM'de!

Teknik şartnamedeki standartları taşımadığı halde Bakanlık tarafından kiralanan binalar ve yurt binalarının Deprem Yönetmeliği'ne uygunluğu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'in röntgeni çekilecek, hasarlı binalar tespit edilecek!

 İzmir'de 150 mühendis, şehrin röntgenini çekmek için çalışmalara başladı.  İl genelinde konut, yurt, okul, hastane gibi binlerce bina incelenerek, yıkılması gereken binalar tespit edilecek.

Servet GYO yurt dışındaki ofis ve depo binalarının bir kısmını sattı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yurt dışındaki ortaklığına ait taşınmazları 177 milyon Euro bedelle sattı.

Trabzon Üniversitesi'nin yurt binaları yıkılacak!

Trabzon’da 2018 yılında Akçaabat İlçesinde inşa edilen Trabzon Üniversitesi'nde değişim başlıyor. Trabzon Üniversitesi, yurt binalarının yıkımı için ihaleye çıkacak.

Trabzon'da 2 bin 300 kişilik yurt binaları açılacak!

Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Beşikdüzü'nde 500 kapasiteli, bir kaç yıl içinde de merkezde ve Arsin'de toplamda 2 bin 300 kişilik yurt binaları açacaklarını söyledi.

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Öğrenci yurtlarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmü TBMM'de konu oldu...

KYK yurt binalarına ilişkin 6 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Deprem performans kriterlerini sağlamayan KYK yurt binalarını Gençlik Ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a sordu..

Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binaları mecliste!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binalarının boşaltılmasına ve öğrencilerin okul ve yurt sorununun çözülmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yurt binalarının denetim alanına alınmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'in kapsamının genişletilmesine ve yurt binalarının denetim alanına alınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı.

TOKİ Bucak 3. Etap Konutları'nda inceleme!

Toplu Konut İdaresi Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu 3.etap TOKİ ve yeni yurt binalarında inceleme bulundu.

Yurt binaları denetimi Haberi

Yurt binaları denetimi



CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'in kapsamının genişletilmesine ve yurt binalarının denetim alanına alınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Dudu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Dudu önergesinde "Adana Aladağ'da ortaöğretim kız öğrencilerinin kaldığı bir tarikata ait Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Demeği Yurdu’nda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan yangın sonucu 11 çocuk ve 1 eğitmenin yaşamını yitirmesinde bazı ihmaller zincirinin etkili olduğu görülmektedir. 


Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığımın hazırlattığı Bilirkişi Ön Raporu’nda; “yangının binanın ikinci panosundaki şalterlerin eskimiş olması ve kaçak akım rölesi bulunmamasından kaynaklandığı” tespiti yapılmıştır." dedi.


Yurt binalarının 19 Aralık 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” kapsamı dışında bırakıldığını ifade eden Dudu "Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İdare’yi...