23 / 07 / 2024

Yurt dışı müteahhitilik projeleri

Yurt dışı müteahhitilik projeleri

Geçtiğimiz sene sert bir şekilde düşüş gösteren yurt dışı müteahhitlik işleri miktarı, 2021 yılında toparlandı ve tekrar 20 milyar doların üzerine ulaştı. Kasım sonu itibariyle Türk müteahhitler 130 ülkede 10 bin 909 proje üstlendi.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Yatırım aracı kalmadı, parası olan yurt dışından ev alıyor! 

Uzun zamandır yatırımcıların Türkiye'den kaçtığı; parası olanın artık yurt dışından ev aldığı gündeme geliyor. Peki Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İş insanı Alphan Manas, "İstanbul depremi, yaşayacağımız finans depreminin yanında çok hafif kalacak" dedi ve çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

Kaya Holding'den ilk yurt dışı otel yatırımı! Londra'daki Great Northern Hotel'i satın aldı! 

Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Londra'nın en prestijli bölgelerden olan King's Cross'ta yer alan Great Northern Hotel'i satın alarak yaptı. 

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.

Yurt dışı çıkış harcı 3 bin TL'ye çıkıyor!

Yurt dışı çıkış harcına zam geleceğine yönelik belirtilen haberlerden sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan sunum kapsamında, mevcut 150 Türk Lirası olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerildiği belirtildi. Önerinin önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Otel fiyatları cep yakıyor! Yerli turist yurt dışını tercih ediyor...

Bayram tatilinde otel fiyatları cep yakınca yerli turistin yurt dışına yöneldiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, bunun döviz kaybına neden olduğunu ifade etti. Palandöken, "Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım."

Altında makas açıldı, sosyal medyada yurt dışından alın paylaşımları arttı

Altın alım satımında ekranlardaki fiyat ile kuyumcular arasındaki fiyat açıldı. 1 gram altında 200 TL’yi bulan makas farkı piyasayı karıştırdı. Sosyal medyada yurt dışına gidenler altını oradan alsın paylaşımları yapılmaya başlandı, 1 gram altının yaklaşık 5 dolar daha ucuz olduğu belirtildi

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Yurt dışı müteahhitilik projeleri Haberi

Yurt dışı müteahhitilik projeleri

Geçtiğimiz sene sert bir şekilde düşüş gösteren yurt dışı müteahhitlik işleri miktarı, 2021 yılında toparlandı ve tekrar 20 milyar doların üzerine ulaştı. Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre; Ticaret Bakanlığı verilerine göre Ocak-Kasım sürecinde üstlenilen iş tutarı 20 milyar 656 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Böylece son senelerde ekonomik durum, petrol fiyatları ve ikili siyasi ilişkilerden kaynaklanan dalgalanmalara karşılık 20 milyar dolar seviyesine yeniden ulaşıldı. Kasım ayı sonu itibariyle 1972 yılından bu güne Türk müteahhitlerin üstlendiği toplam iş tutarı 130 ülkede 10 bin 909 projede 442,6 milyar dolara ulaştı.

Siyaset, petrol ve Kovid-19 salgını

Türkiye, 2005 yılında ilk defa senelik bazda 10 milyar dolar sınırını aştıktan sonra, küresel krizin ardından toparlanma araçlarından biri olarak kullanılan yatırımların yoğun olduğu ve petrol...