02 / 05 / 2024

yurt dışı türk ticaret merkezleri

yurt dışı türk ticaret merkezleri

Türkiye dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısını artırıyor. 27 ilave ile sayı 35’e yükselecek...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Özgür Ulupınar yurt dışında hangi üniversitede okudu? Hangi TV kanallarında çalıştı?

Astor Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Özgür Ulupınar hangi tarihte ve nerede doğdu? Yurt dışında nerede eğitim aldı? Hangi TV kanallarında çalıştı? İşte Özgür Ulupınar ile ilgili merak edilenler...

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

yurt dışı türk ticaret merkezleri Haberi

yurt dışı türk ticaret merkezleri

Türkiye, yurt dışındaki ticaret üssüne 27 yenisini ekleyecek. Hali hazırda ABD, İngiltere, İran, BAE, Kenya, Almanya, İtalya ve Rusya’da hizmet veren Türkiye Ticaret Merkezleri’nin sayısının 35’e çıkarılması hedefleniyor.

Yeni şafak'ta yer alan habere göre, yeni pazarlarda Türkiye Ticaret Merkezlerinin açılması için ihracatçı birliklerinin talep edecekleri ülke ve şehirler konusunda nabız tutulmaya başlandı. 

Türkiye İhraçatcılar Meclisi (TİM) tarafından çeşitli birliklere bir de yazı gönderildi. Türkiye Ticaret Merkezlerinde TİM ve işbirliği kuruluşlarının üyelerinden gelen talepler doğrultusunda mağaza/ofis/depo/showroom birimleri bulunduruyor, Proje kapsamında Türkiye Ticaret Merkezleri'nin kira, istihdam, dekorasyon/kurulum ve tanıtım harcamaları Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen hedef ve öncelikli ülkelerde yüzde 75, diğer ülkelerde yüzde 60 oranında destekleniyor.