25 / 07 / 2024

Yurt Konservenin ilk fabrikası

Yurt Konservenin ilk fabrikası

Osman ve Mehmet Kabasakal kardeşler Bulgaristan’dan Türkiye’ye 1950’de göç etti. Beraberlerinde iki değerli kürk manto getirmişlerdi. Kabasakal kardeşler bu mantoları Kapalıçarşı’da satarak kuracakları iş için sermaye yaptı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

Kaya Holding'den ilk yurt dışı otel yatırımı! Londra'daki Great Northern Hotel'i satın aldı! 

Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Londra'nın en prestijli bölgelerden olan King's Cross'ta yer alan Great Northern Hotel'i satın alarak yaptı. 

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Sakarya'da 2023'ün ilk yarısında üretilen her 5 araçtan 4 tanesi dünya yollarında!

Sakarya'da 2023 yılının ilk yarısında üretilmiş olan 129 bin 416 aracın yüzde 81,1'ine denk gelen 105 bin 21 tanesi yurt dışına gönderildi.

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düştü! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? Çiftçiler borsa fiyatlarına bakın

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düşüş yaşadı. Çiftçiler, yurt içi borsalarında buğday, arpa ve mısır fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? İşte 13 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Müteahhitler yılın ilk yarısında 7,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,5 milyar dolar olarak kaydedildi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 5 ayda 6,5 milyar dolarlık iş aldı!

Müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs döneminde yurt dışında üstlendiği 96 projenin tutarı 6,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Projelerde yüzde 20,4’lük oranıyla Rusya ilk sırada yer aldı.

Yurt dışı seyahatleri yüzde 99 oranında arttı! Yurt dışı seyahatlerde en çok nereleri tercih ediliyor?

2023 yılının ilk çeyreğinde yurt dışı seyahatleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 oranında artış gösterdi. Kişi başına düşen ortalama harcama tutarı ise 677 dolar oldu.

Yurt Konservenin ilk fabrikası Haberi

Yurt Konservenin ilk fabrikası

Kabasakal kardeşler bu mantoları Kapalıçarşı’da satarak kuracakları iş için sermaye yaptı. O mantolar bugünlerde, biri inşaat halinde olan Yurt Konserve’nin iki fabrikasına sermaye oldu. Bu yıl 40 milyon TL ciro hedefleyen Yurt, bir çok ülkeye de ihracat yapıyor.


Kabasakal Ailesi, Bulgaristan’dan İstanbul’a kendi imkânları ile göç eder. Aile yoksuldur. Ancak Osman ve Mehmet Kabasakal kardeşler meslek sahibiydiler. Bulgaristan’da konserve fabrikalarına kutu imalatı yapıyorlardı. İyi birer kalıpçı olan iki kardeşin İstanbul’a geldiklerinde yapacakları fazla da bir iş yoktu. Kendi bildikleri mesleği yapmaya karar verdiler. Ancak hiç paraları yoktu. Ailenin beraberlerinde getirdiği iki kürk manto Kapalıçarşı’da satıldı. Elde edilen para bin 200 liraydı. Bu para ile mutfakta kullanılan rendeleri yapıp satmaya başladılar Mısır Çarşısı’nın önünde.


İLK FABRİKA TOPKAPI’DA 

İki kardeş belli bir süre devam...