29 / 04 / 2024

yurt ruhsatı nereden alınır

yurt ruhsatı nereden alınır

Eğitim alanında önemli düzenlemeleri içeren Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hazırlıklarına hız verilen yeni yönetmeliğe göre, ruhsatını Bakanlıktan almayan işletmeler öğrenci barındıramayacak.

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

İmar barışı (imar affı) başvuruları nereden, nasıl yapılacak?

13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı imar barışı (imar affı) ile sona eriyor. Peki, imar barışı (imar affı) başvuruları nereden, nasıl yapılacak?

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

İnşaat iskan ruhsatı sorgulama!

İnşaat iskan ruhsatı, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapının iskanlı olup olmadığı nasıl sorgulanır? İnşaat iskan ruhsatı sorgulama işlemi nereden yapılır?

İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İnşaat iskan ruhsatı nereden alınır? İşte iskan işlemleri..

Isparta Yükseköğrenim Yurt Kampüsü inşaatına ruhsat verilmedi!

Isparta Yurt Yatırım A.Ş'nin yapacağı Yükseköğrenim Yurt Kampüsü Projesi inşaat ruhsatı talebini 'altyapı maliyetinin karşılanması' şartıyla geri çeviren Belediye, ruhsat talebini de reddetti.

Bina ruhsatı nereden alınır?

Bina inşaatına başlamak için öncelikle bina projesinin imar yönetmeliğine uygun olup olmadığına bakılması ve yasal izinlerin de alınması gerekiyor. Peki, bina ruhsatı nereden alınır?

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

Yapı ruhsatını kim verir?

İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat gerekmeyen binalar hariç, tüm binaların inşaat çalışmaları için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, yapı ruhsatı nereden alınır? Yapı ruhsatını kim verir?

İnşaat kazı ruhsatı nasıl alınır?

Müteahhitle yapılan "müteahhit sözleşmesi" sonrasında müteahhitin sorumlulukları arasında inşaat kazı ruhsatının da alınması yer alıyor. Peki, inşaat kazı ruhsatı nasıl alınır? Kazı ruhsatı nereden alınır?

Yıkım ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir binanın yıkılması için bina yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, bina yıkım ruhsatı nereden alınır? Bina yıkım ruhsatı için gerekenler nelerdir?

Bina yaşı nereden öğrenilir?

Ruhsatlı yapılar için, ruhsatın alındığı gün, ruhsatsız yapılar içinse kaçak raporunun yazıldığı gün baza alınarak hesaplanan bina yaşı nereden öğrenilir? Bina yaşı öğrenmek için gerekenler neler?

yurt ruhsatı nereden alınır Haberi

yurt ruhsatı nereden alınır

Eğitim alanında önemli düzenlemeleri içeren Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hazırlıklarına hız verilen yönetmelikle, ruhsatını MEB'den almamış işletmelerin öğrenci barındırmasına izin verilmeyecek.


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim alanında önemli düzenlemeleri öngören Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.


Köklü değişiklikleri öngören kanunun en dikkat çekici maddelerinden birinin de öğrenci yurtlarına ruhsat verme yetkisinin belediyelerden alınarak tamamen Milli Eğitim Bakanlığına verilmesini düzenleyen madde olduğuna işaret eden Şamlıoğlu, düzenlemede ayrıca "öğrenci yurtları" ibaresi yerine "öğrencilere barınma hizmetleri veren kurumlar" ifadesinin kullanılmasının öngörüldüğünü ifade etti.


Şamlıoğlu, yapılan değişikliğin...