26 / 11 / 2024

Yurt sektöründe doğru lokasyon çok önemli

Yurt sektöründe doğru lokasyon çok önemli

Yurt sektörünün yatırımcı için kârlı olduğu vurgusunu yapan Giray, "Konutta 200 ayda kirası amorti ediyorsa bu çok iyi bir yatırım olarak görülüyor.

İnşaat sektöründe bir ilk! Yeni yöntem ile binalar artık çimentosuz üretilebiliyor!

İnşaat sektöründe doğal ve düşük karbonlu malzemeler kullanılarak, yeni ve çimentosuz yöntem geliştirildi. Sektöre adeta bomba gibi düşen söz konusu bu yöntem ile karbon ayak izinde de büyük düşüş bekleniyor.

İnşaat sektöründe kriz büyüyor! Kıbrıs'ta 20 bin konut yarım kalabilir!

Kıbrıs’ta inşaat sektöründe yaşanan kriz ekonomiyi batağa doğru sürüklerken, 2026-2027’de bitirilme vaadiyle parasının bir kısmı alınan konutların inşaatına dahi henüz başlanmaması da büyük risk barındırıyor.

İnşaat sektöründe betonun önemi! Dayanıklı binalar için doğru beton üretilmeli!

İnşaat Mühendisleri, inşaat sektöründe dayanıklı ve kaliteli yapılar içim betonun doğur şekilde üretilmesi, taşınması ve yerleştirilmesi konusuna dikkat çekiyor.

Doğanlar Holding inşaat sektöründe yeni döneme giriyor! Yenibosna'da dev kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı! 

Doğanlar Holding,  inşaat sektöründe de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Doğyap, İstanbul’un önemli lokasyonlarından Yenibosna’da bir kentsel dönüşüm projesine start veriyor. 

Gayrimenkul sektörüne dijital reklam etkisi: Rekabette avantaj sağlıyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO)Kurumsal İletişim Direktörü Caner Öner, emlak sektöründe doğru sosyal medya kullanımının rekabette önemli avantaj sağladığını söyledi.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

Çimento sektöründe 'teknoloji' dönüşümü!

Yeni teknolojilerle daha çevreci çimento fabrikalarına doğru evrilen çimento sektöründe, yeni teknolojileri araştıran CTN Makine, patentini aldığı ORC sistemi ile çimento sektöründe önemli bir dönüşüm amaçlıyor.

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Botmore Technology kurucusu Aydın Özçekiç ile inşaat sektöründe yapay zekânın nasıl kullanıldığını masaya yatırdı...

Konut sektöründe 2019 nasıl geçiyor?

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin,konut sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi. Yetgin, “Bu süreç, ders alma ve daha çok çalışarak geleceğe hazırlanma dönemidir'' diye konuştu.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

Gayrimenkul sektöründe 2023 beklentileri!

2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı düzenlendi.Toplantıda, gayrimenkul sektöründe 2023 beklentileri açıklandı. 

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürecek!

Yaşanan tüm zorlu sürece karşılık gayrimenkul sektöründe hareketliliğin süreceğini belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, alınan önlemler ve yapılan kampanyalarla 2018 yılı satışlarının önceki yıla yaklaşacağını söylüyor.

Yurt sektöründe doğru lokasyon çok önemli Haberi

Yurt sektöründe doğru lokasyon çok önemli

Yurt doğru lokasyonu tespit ettiğinizde 100 ayda kendini amorti eden bir yatırım" ifadelerini kullandı. Sektörde işletmeciliğin büyük öneme sahip olduğunu anlatan Giray, ilerleyen süreçte yurtların otelcilik sistemiyle işletileceğini belirterek, şunları anlattı: "Yani yurt sektöründe de tıpkı otellerde olduğu gibi işletme markaları çıkacak. Biz de uzun vadede doğru yatırımlar olduğu sürece işletmecilik de yapmayı planlıyor 


80 BİN ÖĞRENCİ YURT İÇİN SIRADA BEKLİYOR


 Türkiye'de 3 milyon yüksek öğretim öğrencisi bulunurken, devlet yurtlarında 307 bin, 62 bin 408'i üniversitenin yurtları ve özelde 220 bin öğrenci kalıyor. 

 2013-14 döneminde yüksek öğretimde yurt kapasitesi 589 bine ulaştı. 

 163 yeni yurt inşaatı devam ediyor. Ancak, YurtKur'a bağlı yurtlarda öğrencilerin yerleşebilecekleri 94 bin 708 yatak varken, başvuran öğrenci sayısı 368 bin 101. Sırada bekleyen 80 bin civarında da öğrenci bulunuyor. 

 Yurtların...