30 / 04 / 2024

Yurtdışına işçi götürenin maliyeti düşecek mi

Yurtdışına işçi götürenin maliyeti düşecek mi

Yurtdışına işçi götüren işverenin işgücü maliyetlerini düşürecek düzenleme torba tasarıda kabul edildi. Yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak için götürülen işçilerin sigorta primlerinin üst sınırı asgari ücretin 3 katı olarak uygulanacak.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

İŞKUR, Türkiye genelinde iş arayanları bilgilendirmek için stantlar kuracak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hizmetlerin özellikle gençler özelinde bilinirliğini daha çok artırmak için 81 şehirde olmak üzere genelinde açacağı stantlar ile istihdamın artırılmasına destek olacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

Ekim ayı çiğ süt üretim maliyeti açıklandı: Satış fiyatı 15,72 TL olarak güncellendi

TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği), Ekim ayı itibarıyla çiğ süt üretim maliyetini kamuya duyurdu. Dernek, gerçek üretim girdi fiyatlarına dayanarak hesapladığı çiğ süt üretim maliyetini litre başına 13,10 Türk Lirası olarak belirledi. İşte detaylar...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Euro'nun 11 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı, elinde Euro olanların resmen feleği şaştı! Hemen bakın!

Euro'nun 11 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı, elinde Euro olanların resmen feleği şaştı... Hemen bakın...

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Ekonomist Selçuk Geçer doların geleceği seviyeleri adım adım açıkladı! Bu rakamları görenlerin feleği şaştı! Acil bakın

Ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceği seviyeleri adım adım açıkladı. Bu rakamları görenlerin feleği şaştı! Acil bakın! Dolar ne kadar olacak?

Gram altın için rakam sil baştan değişti! Tüm bildiklerinizi unutun! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırlayacak! 

Altın fiyatları yeni yılla birlikte rekor denemelerine devam ediyor. Altın fiyatları için verilen rakamlardan sonra gram altın için rakam sil baştan değişti. Tüm bildiklerinizi unutun! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırlayacak! 

Dolar fırlayacak diyordu! Selçuk Geçer doların gerçek değerini ilk kez açıkladı! Bu rakamı görenlerin feleği şaştı!

Doların füze gibi fırlayacağını söyleyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar almak veya satmak isteyenler için doların gerçek değerini ilk kez açıkladı. Bu rakamı görenlerin feleği şaştı! 

Altın kolları sıvadı! Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak! Çabuk bakın! 24 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde yukarı yönlü hareket ediyor. Yatırımcılar güncel Altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Altın bugün kolları sıvadı. Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak. Hemen bakın işte 24 Aralık 2022 altın fiyatları. 

Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri 1 Ocak 2023 zammına hemen bir göz atın! İşte tek tek emekli zammı hesaplaması!

TÜİK milyonlarca kişinin merakla beklediği Ağustos ayı enflasyon verilerini resmen açıkladı. Söz konusu verilerin açıklanmasıyla beraber milyonlarca emeklinin Ocak ayı zammı da biraz daha netleşmiş oldu. Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri Ocak 2023 zammına hemen bir göz atın...

Akaryakıta gelen zamların araç kullanımını nasıl etkilediği araştırıldı… Sonuçlar çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı!

Araştırma şirketi Ipsos, araç sahiplerinin geçmişe göre bugünkü kullanma durumları, araçları ile alışverişe, işe gitme ya da hafta sonu gezmeye gitme davranışlarını mercek altına aldı. İşte araştırmanın detayları…

Yurtdışına işçi götürenin maliyeti düşecek mi Haberi

Yurtdışına işçi götürenin maliyeti düşecek mi


Yurtdışına işçi götüren işverenin işgücü maliyetlerini düşürecek düzenleme torba tasarıda kabul edildi. Yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak için götürülen işçilerin SGK'ya ödemesi gereken sigorta primlerinin üst sınırı asgari ücretin 3 katı olarak uygulanacak. 


Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren torba tasarıda yurtdışına işçi götürecek işvereni desteklemeye dönük madde önergeyle yapılan değişiklikle kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre, yurtdışında iş üstlenen işverenlerce bu işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri adına Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenmesi gereken sigorta primlerinin üst sınırı asgari ücretin üç katına indirildi. 


Düzenlemeyle yurtdışına işçi götüren işverenin işgücü maliyetinin düşürülerek, Türk firmalarının rekabet güçlerinin artırılması amaçlanıyor. Bu düzenlemeden ikili sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde iş yapan işverenler faydalanabilecek. Düzenleme sözleşme imzalanmış ülkeleri kapsamayacak. 


Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda prim ve verilecek...