05 / 05 / 2024

yurtlar kiralardan ucuz

yurtlar kiralardan ucuz

Yeni öğretim yılının gelmesiyle birlikte, İstanbul'da yüzde 40'a yakın artış gösteren kiralar öğrencilere yurtlara yönlendirdi. Kentsel dönüşüm sebebiyle Büyükşehirlerde yıkılan eski konutların sahiplerinin kiraya çıkması kira oranlarını arttırdı..

TOKİ Türkiye'ye ucuz konut kazandırmalı!

2 Eylül Gazetesi köşe yazarı olan Hakkı Kutlu bugünkü yazısında TOKİ projelerini değerlendirdi. Kutlu, ''TOKİ’nin işi, Türkiye’ye ucuz konut kazandırmak'' dedi.

Konut kredisinde ucuz faiz, piyasaları harekete geçirecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bankaların faiz indirmelerini isterken haklıdır. Ucuz faiz, üretimi, tüm piyasayı harekete geçirecektir. Sadece konut kredisinde değil, ticari kredilerde de faizin inmesi gerekir

Sakarya Geyveliler ucuz ve kaliteli konutlarla buluşacak!

Sakarya Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kayı Boyu Konutları İnşaatını yerinde inceleyerek, ''Geyve Belediyesi olarak halkımızı ucuz ve kaliteli konutlarla buluşturmaya devam ediyoruz'' dedi.

İşte kapatılan yurtların tam listesi!

Olağanüstü Hal kapsamında alınan önleme ilişkin kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. 12 maddeden oluşan kanunnameye göre bin 109 özel öğrenci yurdu ve pansiyonu kapatıldı.İşte kapatılan yurtların listesi..

Ucuz konut üretmenin formülü enerji tasarrufundan geçer!

Adnan Polat, ucuz konut üretmenin formülünü açıkladı. Polat, “Enerjide yerli kaynak üretimi artarsa, yılda 15 milyar dolarlık tasarruf yapılabilir. Bu kaynak da dar gelirliye konut yapımında kullanılabilir” dedi

Yunanistan'daki 7 ucuz ada!

Business Insider sitesinde yer alan bir analizde şu anda Yunanistan sınırında satın alınabilecek en ucuz adalar sıralandı. Bazı adaların fiyatlarına boğazda ev almak bile zor. İşte o adalar...

Uşak Enderun Yüksek Öğrenim Yurtları açıldı!

Uşak'ta, Yeni Türkiye Vakfınca yaptırılan Enderun Yüksek Öğrenim Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, törenle açıldı. Dua okunarak yurdun açılmasının ardından protokol üyeleri, Ulubey Kanyonu'nda kurulan "cam teras"a ziyarette bulundu.

İşte şık ve ucuz yatak başlığı modelleri!

Hem farklı hem şık hem de ucuz yatak başlığı isteyenler için en farklı modeller ilgi çekiyor. İşte en tasarruflu ve ilginç o modeller...

Ucuz faiz konut talebini artıracak!

Türkiye, bir süre ucuz faiz dönemi yaşayacak. Kim istemez faizin ucuz olmasını? Ne var ki ekonominin şartları bugüne kadar faizin aşağıya çekilmesine imkan vermedi. Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık devam edecek.

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımı açısından yeni fırsat!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Türkiye’de son yıllarda özel üniversitelerin sayısında hızlı bir artış olduğunu, ancak öğrenci yurtlarının gerek devlet gerekse özel yurt bazında aynı hızla artmadığını ifade ediyor.

Zonguldak ve ilçelerinde KYK yurtları inşa edilecek!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak ve ilçelerinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar inşa edileceğini açıkladı.

KYK, artık kendi yurtlarını inşa etme yetkisini aldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğrencilerin yüksek öğrenim gördüğü sırada sadece barınma imkanı sunan bir kurum olmaktan hızla çıktığını söyledi.

Emekli derneklerinde ucuz ev kavgası çıktı!

Türkiye İşçi Memur Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, Türkiye Emekliler Derneği’nin “ucuz ev” vaadi ile üyelerini transfer ettiği iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

yurtlar kiralardan ucuz Haberi

yurtlar kiralardan ucuz

Yeni öğretim yılının gelmesiyle birlikte, İstanbul'da yüzde 40'a yakın artış gösteren kiralar öğrencilere yurtlara yönlendirdi. Kiraların artması ve kiralık ev bulunamasının en önemli sebepleri arasında eski binaların dönüşüme uğraması ve üniversite sayısının artması geliyor. Özellikle Büyükşehirlerde yıkılan eski konutların sahiplerinin kiraya çıkması kira oranlarının artmasına neden oldu. İstanbul'da öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği semtlerdeki kira oranlarında yüzde 40'a varan artışlar yaşandı. Geçen sene 900 liraya kiralanabilen 3+1 daire şimdi 1.500 liraya yükseldi. Bir öğrenci için özel yurtlar 300 ile 400 lira arası bir ücret alıyor bu ücretin içinde 3 öğün yemek yiyebiliyor, çamaşırlarını yıkatabiliyor ve en önemlisi ise bulaşıktan kurtuluyor. 


Türkiye...