04 / 05 / 2024

yürüyüşün çalışanlara faydaları

yürüyüşün çalışanlara faydaları

İşverenler çalışanlarını Dünya Sağlık Örgütü'nün egzersiz ile ilgili kurallarına uymaya teşvik ederse dünya ekonomisi yılda 100 milyar dolar kazanabilir.

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?

Yatırımcılar ve yeni yatırım yapacaklar, uzun vadede kazandıracak hisseleri merak ediyor. 18,7 bin takipçili temettü yatırımcısı Onur Demir, X sosyal medya hesabından yatırımın yüksek potansiyelli adresini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Hurda fiyatları resmen fırladı! Hurdaya büyük zam! Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar?

Hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Geri dönüşüm firmaları tarafından güncellenen fiyatlar görenleri şaşkına çevirdi. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar? 12 Ekim 2023 hurda fiyatları.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin yeni gözde ülkesinin İskoçya olduğuna dikkat çekti. Jenkins, söz konusu açıklamasında Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabildiğini belirtti.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

Altın alın! Bunlar daha iyi günlerimiz! Dünyaca ünlü isimden yürekleri ağza getiren açıklama geldi! 

Dünyaca ünlü isim ABD'li girişimci iş insanı ve yazar Robert Kiyosaki, yatırımcılara ''altın alın bunlar daha iyi günlerimiz'' diyerek yürekleri ağza getiren açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Altında büyük göç başladı! Rüzgar yön değiştiriyor

Batılı yatırımcının altın alımı düşerken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya ülkelerinde hem sikke hem de mücevherat talebinde artış görülüyor. Mart ayında yaşanan zirvesinden bu yana altın, dolar bazında yüzde 18 değer kaybetti ve bu durum Asyalı alıcıları harekete geçirdi.

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu

Bu yılın en çok altın alımı yapan merkez bankası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu. Açıklama Dünya Altın Konseyi'nden geldi. Dünya genelinde ise bankaların altın aktivitelerinde düşüş görüldü.

yürüyüşün çalışanlara faydaları Haberi

yürüyüşün çalışanlara faydaları

Sağlık sigortası firması Vitality ve düşünce kuruluşu RAND Europe’un yaptığı bir araştırmaya göre, günlük fazladan 15 dakika yürüyüş ya da 1 kilometrelik tempolu yürüyüş yapmak çalışanın verimliliğini artırarak , yaşam süresini uzatıyor. Yaşam süresi uzadığı ve çalışanlar daha az hastalanıp rapor almadığı için toplamda çalışılan süre artıyor, bu da uzun vadede ekonomi için büyük bir artı anlamına gelmiş oluyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; 7 ülkeden 120 bin kişi ile yapılan araştırma, 18-65 yaş arası yetişkinlerin günde 15 dakika daha fazla yürüyüş yapmaları halinde, dünya ekonomisine yıllık 100 milyar dolar kazanç sağlanacağını gösteriyor.

Araştırma ayrıca fiziksel olarak aktif olmayan 40 yaşındaki bir bireyin, günde 20 dakikalık tempolu yürüyüşle yaşam süresini ortalama 3.2 yıl uzatabileceğini de ortaya koydu.
Araştırmanın hareketsizlikle verimlilik arasındaki...