28 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı nerede

Yusufeli Barajı nerede

Dünya'nın üçüncü en yüksek barajı olma adayı olan Yusufeli Barajı inşaatının çalışmaları tam gaz devam ediyor. Baraj inşaatının dörtte üçünün tamamlandığını dile getiren Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Çalışmalarda bugün itibarıyla yüzde 76 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı" dedi...

Yusufeli Barajı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Açıldığında Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinin dörtte üçü tamamlandı.

Yusufeli Barajı 2021'de açılacak!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın 2021 yılında devreye girmesi planlanıyor...

Yusufeli Barajı 2020'de tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yusufeli Barajı'nın inşaat çalışmalarını havadan inceledi. Bakan Turhan, projenin 2020 yılında tamamlanacağını söyledi.

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'nın inşaatında incelemelerde bulundu. Acu, Yusufeli Barajı için yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'yla milli bütçeye 600 milyon liralık katkı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'yla ilgili son durumu anlattı. Çalışmalarda sona yaklaşılan projenin gövde kazı çalışmaları tamamlandı.

Yusufeli Barajı, Türkiye'nin ise en yüksek barajı unvanını kazanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Artvin'de inşa edilen ve Yusufeli Barajı'nda, 150'şer metrekarelik 50 bin konuttakine denk miktarda beton kullanılacak.

Yusufeli Barajı 50 bin konuta eşdeğer!

DSİ Genel Müdürlüğü’nce Artvin’de inşa edilen ve tamamlandığında 270 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı ünvanını kazanacak olan Yusufeli Barajı’nda 4 milyon metreküp beton kullanılacak.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu her üç evdeki ampulden birinin enerjisini HES'lerin karşıladığını açıkladı. Eroğlu Yusufeli Barajı'nın inşaatı ili ilgili açıklamalar yaptı.

Yusufeli Barajı'nın yapımı devam ediyor!

7. kez yerleşim yeri değişecek olan Yusufeli'nin bundan sonra gidecek yeri kalmıyor. Çünkü tüm vadi arazisi, şehri geçmişi ve geleceği ile 270 metrelik barajın altında yok oluyor.

Yusufeli Barajı, tüm Artvin'in sorunudur!

"Bilimsel kriterlere göre belirlenecek aday yerler arasından, demokratik yöntemle, köylerin de katılacağı bir referandumla 1 veya 2 ilçe merkezinin seçilmesini, Yusufeli'nin geleceği için bir çıkış yolu olarak önermekteyiz".

Yusufeli ilçe merkezi yeni yerleşim alanına taşınıyor!

Yusufeli ilçe merkezi yeni yerleşim alanına taşınıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yusufeli Barajı’nın suları altında kalacak Artvin’in Yusufeli ilçesinin taşınması için çalışmaların başladığını açıkladı.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES'te fiziki gerçekleşme yüzde 38 seviyesine ulaştı.

Yusufeli Barajı'nda çalışmalar sürüyor!

Türkiye'nin en yüksek gövdeli, dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES'inin inşaatı sürüyor. Barajın temeli geçtiğimiz yıl Şubat ayında atılmıştı.

Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatı başlıyor!

Dünyanın 3'üncü Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı'nda suyun inşaat alanından uzaklaştırılmasını sağlayan derivasyon çalışmaları tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Barajda gövde inşaatına başlanacağını söyledi...

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Türkiye'nin dev projeleri peş peşe hizmete alınıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'ndan sonra Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'nun 70 kilometrelik kısmının bu hafta içinde hizmete alınması hedefleniyor.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

Yusufeli Barajı nedeniyle sular altına gömülecek ilçede taşınma başlıyor. Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yeni yerleşim yerine taşınma süreci ise yazın başlayacağını açıkladı.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 4 metre!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı. 

Yusufeli'ndeki baraj inşaatındaki şantiye meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki baraj inşaatındaki şantiye ve karantina koşulları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı nerede Haberi

Yusufeli Barajı nerede

Artvin Yusufeli Barajı inşaatında fiziki gerçekleşme oranı yüzde 76'ya ulaştı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Barajı ve HES inşaat sahasındaki toplantı salonunda basına kapalı gerçekleştirilen aylık koordinasyon toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yılmaz Doruk, Yusufeli Barajı ve HES'in Türkiye'nin en önemli prestij projelerinden olduğunu ifade ederek, inşaat çalışmalarının bir bütün olarak hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Baraj inşaatının dörtte üçünün tamamlandığını, bugün itibarıyla yüzde 76 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığını aktaran Doruk, planlanan süreçte artık sona doğru ilerlediklerini dile getirdi.

Vali Doruk, Yusufeli Barajı'nın çift eğrilikli beton kemer baraj sınıfında temelden 275 metre gövde yüksekliğiyle dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacağına dikkat çekerek, "Baraj gövde yüksekliğimiz 190 metreyi geçti. Gövde inşaatında 2 milyon 648 bin...