09 / 05 / 2024

yzlıtım sektörü

yzlıtım sektörü

Yalıtım sektörünün öncü kuruluşu Canpa'nın Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan: “Genel ekonomi ve inşaat sektörüne yönelik önlemler yanında yalıtım sektörüne özel düzenlemeler heyecan verici” dedi.

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Ticaret Bakanı Bolat'tan tüm sektörlere indirim çağrısı! Market, tekstil, beyaz eşya, otomotiv...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beyaz eşya, tekstil sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri, büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

Borsada en çok kazandıran sektör belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,12 yükselişle 8.523,74 puandan girdi. Bankacılık endeksi yüzde 0,16 ve holding endeksi yüzde 0,13 artış görüldü. Tüm sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile spor olarak kaydedildi.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

Tarım sektöründen 14 milyar 58 milyon dolarlık ihracat!

Tarım sektörü, 14 milyar 58 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını gerçekleştirdi.

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

Tarım sektöründen ihracatta ocak rekoru kırıldı! İşte o sektörler…

Tarım sektörü, 2 milyar 875 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatına ulaştı. 2022'de ihracat rekorlarına imza atan tarım sektörü, bu yıla da yükseliş eğilimine devam etti.

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Türkiye’deki kripto para sektörüyle ilgili çok ilginç veriler ortaya çıktı!

Bu sene yaşadığı şiddetli dalgalanmalarla dünya genelinde birçok yatırımcının hızla uzaklaştığı, bazılarının ise çok temkinli yaklaştığı kripto sektörüyle ilgili yapılan araştırmada ilginç veriler ortaya çıktı.

Tarım sektöründen tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatı…

Tarım sektörü, 27 milyar 525 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatını gerçekleştirmiş oldu.

Tüm Celenes ürünlerine yüzde 50 indirim! İşte Watsons 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

Watsons, indirimlerine devam ediyor. Şimdi tüm Celenes ürünlerinde yüzde 50 indirim fırsatı var. İşte Watsons 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

yzlıtım sektörü Haberi

yzlıtım sektörü

Sektörün öncü kuruluşu Canpa'nın Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜGİAD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Murat Özcan, Eylem Planı’nı değerlendirirken, genel olarak ekonomiye ve inşaat sektörüne yönelik önlemler yanında yalıtım sektörünü doğrudan ilgilendiren düzenlemeler dolayısıyla Planı “heyecan verici” bulduklarını bildirdi. Yapılacak işlerin somut takvime bağlandığı planın genel olarak ekonomiye olumlu katkılar sağlayacağını belirten Özcan, yalıtımla ilgili düzenlemelerin de sektörün büyümesine hız kazandıracağını ifade etti. 


Murat Özcan, Eylem Planı'nda yer alan düzenlemeleri şöyle değerlendirdi:

“Genel ekonomiye ve inşaat sektörüne yönelik önlemlerin yanı sıra enerji verimliliği bağlamında yalıtım sektörüne özel düzenlemeler heyecan verici… 83’üncü maddede binalarda enerji verimliliğinin destekleneceği yer alıyor. Genel ekonomik dengeler, cari açığın küçülmesi ve ayrıca küresel ısınmanın önlenmesi açısından enerji verimliliği son derece önemli. Biz biliyoruz ki doğru yalıtımla enerjide yarı...