24 / 08 / 2024

Zamanaşımına uğrayan hesap nasıl öğrenilir

Zamanaşımına uğrayan hesap nasıl öğrenilir

En çok tercih edilen devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, resmi internet sitesi üzerinden önemli açıklamalar yaptı. İşte Ziraat Bankası müşterilerini yakından ilgilendiren o açıklamalar...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Ziraat Bankası müşterileri hemen baksın! Zaman aşımına uğrayan müşterilerin parası TMSF'ye devredilebilir!

Ziraat Bankası’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, bankada hesabı olan ve uzun müddet işlem yapmayan vatandaşların son işlem tarihini açıklayan banka müşterilerini ikaz etti. Paranızı bankadan almadığınız taktirde paranız sıfırlanacak

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için çocuk yardımı ödemesi yapıyor. Peki çocuk yardımına zam geldi mi?

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuk yardımına zam yapılıp yapılmadığı merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınan çocuk yardımı ile e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara destek ödeniyor.

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Vestel klimalarda ikili ürün alımına 750 TL indirim! Vestel klimaların 16 Eylül 2022 fiyat listesi 

Yaza veda ettiğimiz şu günlerde, Vestel klimalarda kampanya başlattı. Vestel ikili ürün alımına 750 TL indirim sağlıyor. İşte Vestel'in kampanyalı klima fiyatları

Sigorta şirketlerinden alacağı olanlar dikkat! Paranız zaman aşımına uğrayarak yanabilir! 

Türkiye Sigortalar Birliği önemli açıklamalarda bulundu. TSB'nin yapmış olduğu duyuru milyonlarca emeklilik şirketleri ve sigorta müşterilerini kapsıyor.

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Gayrimenkul sahibinin hakları zamanaşımına uğrar mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1970'te kendi babasının dedesi tarafından haktan atıldığını belirten okuyucu, babasının da hakkı olan tarlalarda amcalarının evler yaptığını söyledi. Okuyucu haklarını alıp alamayacaklarını sordu.

Zamanaşımına uğrayan hesap nasıl öğrenilir Haberi

Zamanaşımına uğrayan hesap nasıl öğrenilir

En çok tercih edilen devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası resmi internet sitesi üzerinden bazı açıklamalar yaptı.

Ziraat Bankası yaptığı yazılı açıklamada mevduat hesabı sahiplerine seslenerek, zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri bulunan müşterilerin 15 Haziran tarihine kadar şubeye gitmeleri gerektiğini bildirdi. 

İşte Ziraat Bankası tarafından yapılan o açıklama...


 
 

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in 8....