14 / 05 / 2024

Zati ihtiyaç tespiti

Zati ihtiyaç tespiti

6831 Sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33’üncü maddeleri kapsamına giren haksahiplerine verilecek zati ve müşterek yapacak ve yakacak ihtiyaçlar nasıl tespit edilir? Zati ihtiyaç nedir?

Kira bedelinin tespiti davası açma süresi!

Kira bedelinin belirlenmesi hususunda anlaşma sağlanamaması halinde kira bedelinin tespiti için dava açılabiliyor. Peki kira bedelinin tespiti için dava ne zaman açılır? İşte kira bedelinin tespiti davası açma süresi..

Kira bedeli tespiti nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinde, dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de kira bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira bedeli tespiti nasıl yapılır? Kirada en fazla ne kadar yıllık zam yapılır?

Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binada 25 bin 843 konut ve iş yerinin risk tespiti yapıldı.

Gayrimenkulde risk tespiti yüzde 673 arttı!

2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binada 25 bin 843 konut ve iş yerinin risk tespiti yapılırken, 2014 yılının aynı döneminde 26 bin 137 binada 82 bin 238 konut ve iş yerinin risk tespiti yapıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında risk tespiti yüzde 673 arttı!

Geçen yıla oranla risk tespiti yüzde 673 oranında arttı. 2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binanın risk tespiti yapılırken, bu yılın ilk 7 ayında risk tespiti yapılan bina sayısı 26 Bin 137’e ulaştı...

Riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki bu noktada riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu? Tüm yapılar için çürük raporu alınması gerekiyor mu?

Riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor. Bu kapsamda kuruluşlarda calısacak personelin yeterlilik şartları yeniden düzenlenirken, sahte rapor veren kurulusun ruhsatı da iptal edilecek.

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?Risk tespiti yaptırılacak bina için kat sınırı var mıdır?

Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı yapılıyor!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi...

Gürsel Öngören: Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören yeniden düzenlenen Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişikliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Öngören'Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi' dedi.

Emre Yazıcı: Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı var!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi.

Tapu malikinin tespiti davası!

Tapu belgesinde yapılan yanlışlar, Tapu Sicil Müdürlüğü'ne açılacak bir dava ile düzeltilebiliyor. Tapu malikinin tespiti davası için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesine başvurulması gerekiyor...

Zati ihtiyaç tespiti Haberi

Zati ihtiyaç tespiti

Zati ihtiyaç nedir?

6831 Sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33’üncü  maddeleri kapsamına giren haksahiplerine verilecek zati ve müşterek yapacak ve yakacak ihtiyaçlar ile nakit ödemelerin tespiti, dağıtımı, takip ve kontrolüne ait iş ve işlemleri kapsayan yönetmelikte, zati ihtiyaç tespitine ilişkin esaslara da yer veriliyor.


Zati İhtiyaçların Tespiti :

Madde 6- 31 ve 32’nci maddeler kapsamına giren yerlerdeki haksahiplerinin,


a)Zati yapacak ihtiyaçları

Her yıl ocak ayında başlamak ve engeç haziran ayı sonunda bitirilmek üzere orman işletme şefi, ilgili orman muhafaza memuru ve köy ihtiyar  heyetince, bütçe tertibi ve isteklilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmak,  geçmiş yıllarda verilen ihtiyaçların sarf durumları ve mevcutları da kontrol edilmek suretiyle mahallinde müştereken bir tutanakla tespit edilir.

b)Zati yakacak İhtiyaçları

Köyde mevcut hane ve nüfus sayıları esas alınmak suretiyle orman işletme şefi,...