30 / 04 / 2024

zemin depreme dayanıklılığı etkiler mi

zemin depreme dayanıklılığı etkiler mi

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklılıkta önemli olan unsurun binanın zemine uygunluğu olduğunu belirtti. Bulut, depremde zeminin etkisini anlattı.

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Akarken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları 517 bin 500 TL'den başlıyor! İşte 1+1, 2+1, 3+1 çelik ev fiyat listesi...

Depreme dayanıklılığı ile bilinen çelik ev fiyatları 517 bin 500 TL'den başlıyor. Peki, 1+1, 2+1, 3+1 çelik ev fiyatları ne kadar? İşte güncel fiyat listesi...

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

Eviniz ne kadar sağlam? Oturduğum bina depreme dayanıklı mı?

Evinizin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? Evim depreme dayanıklı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtları pek çok insan araştırmaktadır. İşte bu konuda araştırılan diğer ayrıntılar!

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Evin depreme dayanıklı olup olmadığı nereden anlaşılır?

Marmara depreminden sonra konut alacak kişilerin ilk kriteri olan depreme dayanıklılık, son yıllarda unutulmuştu. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere kadar... Şimdi “Bina depreme karşı güvenli mi?” sorusu yine ilk sırada ve bu defa herkes risk tespiti yapmaya koşuyor.

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

zemin depreme dayanıklılığı etkiler mi Haberi

zemin depreme dayanıklılığı etkiler mi

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Güncel Sağlık Haber'de yer alan habere göre; bir Youtube programında soruları cevaplayan, Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depremle ilgili merak edilenleri açıkladı. Depremle ilgili bilinen yanlışları da açıklayan Bulut, "Kayanın üstündeki evde 15 saniye süren deprem zeminde 45 saniye sürer. Önemli olan evlerin zemine uygun inşa edilmesi" dedi.

Önemli olan binanın zemine uygunluğu olduğuna dikkat çeken Bulut, "Kayanın üstünde olan her ev yıkılmaz diye bir şey yok. Kayanın cinsi burada çok önemli. Evinizin de o kayaya uygun bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Deprem ülkesinde bu konuyla ilgili daha çok uzmanın bulunması gerektiğini belirten Bulut, "‘Kayalık olan zeminde 15 saniye süren deprem, normal zeminde 45 saniye...