06 / 07 / 2024

zeytinlik arsaları yatırım

zeytinlik arsaları yatırım

Günlerce süren zeytinlik alan tartışmasının perde arkasında Bandırma’ya planlanan entegre sanayi tesisi alanı ve liman projesinin olduğu öğrenildi.

Metaverse'de en çok batan Türkler oldu: Arsaları yatırım olarak görenler kaybetti!

Metaverse'de en çok batanlar, Türkler oldu. Elon Musk'ın 'pazarlama hilesi' olarak nitelendirdiği spekülasyon ve aşırı beklentiler, Metaverse projelerine yapılan büyük yatırım ve dijital varlıkların değer kaybetmesine sebep oldu. İşte uzmanların açıklamaları

Gayrimenkul uzmanı resmen açıkladı! Yatırımcısına en çok  kazandıran yatırım aracı arsa!

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Haluk Çetin, gayrimenkulde bilinçli yatırımın önemini vurgulayarak "Geleceğinizi güvence altına almanın yolu, doğru zamanı yakalayıp doğru arsaları edinmekten geçer" ifadelerini kullandı.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.

“Yatırım yapmamak hata olur” demişti… Zuckerberg'in aklına uyan zarar etti!

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in önerisiyle sanal evrende yatırım yapanların zarara uğradığı öğrenildi. Metaverse evreninde yatırım önerdiği arsaların değeri yüzde 85’in üzerinde eridi.

Yeni yatırım aracı oldu fiyatlar yüzde 150 arttı

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu sanayi arsalarının fiyatlarının yüzde 150 oranında arttığını belirterek sanayicilerin tesis için yatırım bulamadığını söyledi.

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Edip Gayrimenkul Yatırım'ın portföy değeri ne kadar?

Edip Gayrimenkul Yatırım, 212 AVM'nin, Mahmutbey'deki arsasının, Lüleburgaz'daki tesis ve arsalarının değerini açıkladı...

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu arsa yatırımı için fırsatlar sunuyor!

Yatırım ve Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çevresindeki arsaların yatırım için fırsatlar sunduğunu ifade etti...

Yatırım arsaları tarım alanlarını etkiliyor!

Bursa Orhaneli ilçesinde yatırım için alınan tarım alanları ekilmeden atıl vaziyette duruyor. Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, "Orhaneli ilçesinde 20 bin dönüm tarım alanı ekiliyordu. Yıllar geçtikçe buralar ekilmemeye başladı.

Türkiye'de yatırımın önü açılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, zeytinlik sahalarla ilgili düzenlemeye ilişkin konuştu. Türkiye'de yatırımının önünü açacaklarını söyleyen Özlü, zeytinlik sahalarına zarar verilmeyeceğini açıkladı.

İBB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuruyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bünyesinde bulunan veya iştiraklerine ait arsaların değerlendirilmesi için Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kuruyor. Belediyenin İmar A.Ş. isimli şirketinin GYO'ya dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Hazine'ye ait araziler, sahte evraklarla başka kişilere ait arsalar vatandaşlara satılıyor. İşte toprağa yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

zeytinlik arsaları yatırım Haberi

zeytinlik arsaları yatırım

Sanayicinin cebinden 1.5 milyar TL’lik mali yükü kaldıracak olan Üretim Reform Tasarısı, Türkiye’nin gündemine zeytinlik ve meraların yatırıma açılma düzenlemesiyle girdi. Konuya ünlü sanatçı Tarkan dahi taraf oldu. Günlerce süren tartışmanın perde arkasında ise Bandırma’ya planlanan entegre sanayi tesisi alanı ve liman projesinin olduğu bilgileri alındı. 


Tartışmalı maddeler yasadan çıkarıldı ancak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, 25 milyar dolarlık yatırımın bu nedenle geciktiğini söyleyerek “Bahse konu alan, bir bölümünde zeytinliğin olduğu 47 bin dönümlük bir arazi. Buradaki zeytin ağaçlarının verimi hayli düşük. Bir Ayvalık, Edremit gibi değil. Burası yılda 30 milyar dolarlık ihracatın üssü olacak” dedi



‘KALE GRUBU’NUN ARAZİSİ VAR’

Gazete Habertürk Ekonomi Müdürü Yavuz Barlas'ın haberine göre Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, “Bandırma Limanı Projesi’nin yatırımcıları hazır. Yatırımcılar yerlerini almış bekliyor....