05 / 05 / 2024

zilyetliğin hukuktaki tanımı

zilyetliğin hukuktaki tanımı

Taşınır ya da taşınmaz mallar üzerinde fiili bir hakimiyet sağlayan zilyetliğin hukuki anlamı nedir? zilyetliğin tabi olduğu durumlar nelerdir? Zilyetlik hakkında bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Daştan tarafından kuruldu.

Oppo K10 için geri sayım başladı! İşte şok eden 2022 Mart Fiyat Listesi...

Oppo 2021 yılı Aralık ayında K9 modelini tanıtmıştı. Şimdi ise Oppo K10 için geri sayım başladı! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Apple kullanıcılarına müjde! iPhone SE 3 için geri sayım başladı!

Apple kullanıcıları tarafından merakla beklenen iPhone SE 3 modeli için geri sayım başladı. Apple'ın iPhone SE 3'ün de dahil olduğu yeni ürünlerini tanıtımı için 8 Mart günü bir etkinlik düzenleyeceği gündeme geldi....

Veli Ağbaba'dan konut işçileri için meslek tanımı önerisi! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konut işçilerinin mutlaka meslek tanımının olması gerektiğini dile getirdi.

20 maddede toplu yapıların mevzuat tanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapıların mevzuat tanımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

16 maddede yönetim planının hukuki tanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "yönetim planının hukuki tanımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Çanakkale Hedef İnşaat'tan mühür açıklaması!

Çanakkale'de birçok projeye imza atan Hedef İnşaat sahibi Mahmut Yılmaz'ın Gelibolu'da erozyonu önlemek için yaptığı taş duvar ve tuğla merdiven mühürlendi. Mahmut Yılmaz konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Prime projesi için ilk adım atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından 2015 yılı Aralık ayı Meclisi’nde kamuoyuna tanıtımı yapılan ve Manisalılarda büyük heyecan uyandıran Manisa Prime Projesi için ilk adım atıldı.

Tarım Kredi'nin inşaat ihalesine en yüksek teklif Söğüt İnşaat'tan!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne ait hizmet binasının da bulunduğu arsaya kat karşılığı inşaat yapımına ilişkin ihalede en iyi teklifi yüzde 66,20 hisse ile Söğüt İnşaat AŞ verdi.

Taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular!

Taşınmaz mala yapılan tecavüz ve müdahalelerinin önlenmesi için Kaymakamlık Makamına başvurmaya o taşınmaz malın zilyedi yetkilidir. Peki, taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular nasıl ve nereye yapılır?

Isı yalıtımı içten mi dıştan mı?

Binalarda ısı yalıtımı işlemi, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek için yapılıyor. Peki, ısı yalıtımı içten mi dıştan mı yapılmalı?

'Müteahhitliğin adı ve kriteri yok'

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Aydın, "Bir mesleğin yasası, tanımı, ticarette, kanunda adı yoksa, bazen yüklenici, bazen yapımcı diye gelişigüzel adlandırılıyorsa, bu mesleğin geleceği görülemez"

zilyetliğin hukuktaki tanımı Haberi

zilyetliğin hukuktaki tanımı

Zilyetliğin hukuki anlamı!


Maddi bir mal üzerinde, malikin veya malik olmayan üçüncü bir kişinin icra ettiği fiili bir hâkimiyet olup, bu hâkimiyet bir hak değil yalnızca kendisine bir takım hukuki sonuçlar bağlanmış fiili bir durum olan zilyetliğin hukuki anlamı ise şöyle; 


- Hırsızın dahi menfaati koruyan zilyetlik bir haktır;.


- Zilyetlik bir fiili hâkimiyettir. Ama bazen fiili hâkimiyet zilyetlik için gerekmeyebilir.


- Zilyetliğin korunması amacı toplum düzeninin korunmasıdır.

Kamu malları üzerinde kamu mülkiyeti bulunduğundan kamu malları üzerinde fiili hâkimiyet kabul edilemiyor.. Bununla birlikte taşınmazlar üzerindeki zilyetlik ihlallerinin korunması hakkında kanuna göre devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde fiili hâkimiyet kurmuş olan kişilerin bu hâkimiyetlerinin önlenmesine dair işlemler bu kanuna göre yapılıyor.



Zilyetliğin tabi olduğu durumlar



- Hukuki anlamda eşya niteliğini taşıyan varlıklar üzerinde zilyetlik tesis...