07 / 07 / 2024

Zilyetliğin sona ermesi

Zilyetliğin sona ermesi

Zilyetliğin sona ermesi ve zilyetlik hakkının bitmesi hakkında nasıl bir düzenleme yapılmış, kanunda bu konu nasıl yer almış merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Yeni kira bedelleri nasıl belirlenecek? Avukattan 'TÜFE artışları yüzde 25 hiç yokmuş gibi üst üste yansıtılmalı' çıkışı

Yüzde 25 zam sınırının yarın sona ermesi bekleniyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı bundan sonra kira artış oranlarının nasıl belirleneceğini merak ediyor. Arabulucu Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırılırken, ev sahipleri de yeni önlemler almaya başladı!

Gündemden düşmeyen kira zamlarında yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi beklenirken, Tüketiciler Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren de mal sahiplerinin kendilerine özgü tedbirler almaya başladıklarını söyledi.

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Kiralarda temmuzda zam sınırı kaldırılmaz ama yükselir! Yüzde 50 ihtimali…

Ev sahibi ve kiracıların gözü kulağı Temmuz ayında sona ermesi beklenen kira zammı açıklamasında. Henüz resmi bir açıklama gelmezken Avukat Yankı Büyüksezer, son enflasyon rakamlarına göre zam sınırının kalacağını ama oranın yükselebileceğini söyledi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yüzde 25 kira zammının 1 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Kiralar iki yılda yüzde 265 arttı; sınırlama kalkınca piyasa dengelenecek

Endeksa, Haziran 2022’de yürürlüğe giren ve temmuzda sona ermesi beklenen yüzde 25 kira artışı sınırlamasının piyasa üzerindeki etkilerini açıkladı. Kiralar son iki yılda nominal olarak yüzde 265 yükseldi. Enflasyondan arındırılmış artış ise yüzde 47 olarak belirlendi.

Ortalama ev kirası 15 bin TL'yi buldu! İYİ Parti'den Meclis'e kira artışlarına karşı araştırma önergesi gitti!

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması uygulamasının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kiralar ile ilgili verdiği araştırma önergesini açıkladı. İşte o önerge... 

Eski milletvekili Metin Külünk, 'kirada yüzde 25 uygulaması devam etmeli' dedi! Ev sahiplerinden tepki gecikmedi!

Kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor. AK Parti eski milletvekili Metin Külünk, uygulamanın sürmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklama ev sahiplerinin tepkisine neden oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Milletvekilinden yüzde 25 tepkisi: Evi olan dertli, kiracı olan huzursuz! Bu sorunu çözmek iktidarın boynunun borcu!

Yüzde 25 kira sınırlaması uygulamasının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor ancak konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. CHP'li Orhan Sümer, yüzde 25 zam sınırından ortaya çıkan anlaşmazlıklara değindi. İşte Sümer'in o açıklaması ve gelen yorumlar...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Zilyetliğin sona ermesi Haberi

Zilyetliğin sona ermesi

Zilyetliğin sona ermesi


Medeni Kanun'da zilyetliğin sona ermesiyle alakalı kesin bir düzenleme yapılmamakla birlikte Kanun'da sadece zilyetliğin geçici olarak kesilmesinden söz etmiş ve bu durumun zilyetliğin sona ermesine yol açacağını hükme bağlamıştır.


Fiili hâkimiyetin geçici nitelikteki sebeplerle kullanılması veya kullanma olanağının ortadan kalkması zilyetliği sona erdirmez. (MK m.976)


Doktrinde ise iki yol benimsenmiştir: Zilyedin iradesiyle sona ermesi ve zilyetliğin fiili hâkimiyetin kaybı ile sona ermesi.


Zilyetliğin Zilyedin İradesiyle Sona Ermesi


Zilyetliğini kaybedecek şekilde eşya üzerindeki fiili hâkimiyetine sürekli olarak son vermek suretiyle terk etmek. Örneğin bir daha kullanmamak üzere atmak.


Zilyet zilyetliğini olduğu gibi bir başkasına devrettiği veya zilyetliğini devretmeksizin zilyetliğine son vermek amacıyla malı terk ettiği ya da malın zilyet tarafından tahrip edildiği hallerde, zilyet mal üzerindeki fiili hâkimiyetine kendi iradesiyle son vermiş olur....