17 / 05 / 2024

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı

İstanbul Metrosu Gayrettepe İstasyonu ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı arasında yaya ulaşımını sağlamak üzere yapımı tamamlanan “Metro - Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli” Pazartesi günü hizmete açılıyor...

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattı Silivri'ye uzatılmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Hasan Akgün'den metrobüs teşekkürü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Fortis Sinanlı 2017 Mayıs fiyatları!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de hayata geçirilen Fortis Sinanlı projesi, Fikirtepe metrobüs durağının hemen önünde yer alıyor. Projede güncel fiyatlar 650 bin TL'den başlıyor...

Metrobüs hatlarına yeni düzenleme!

Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan metrobüste olası kazaların önüne geçilmek için yeni önlemler alınıyor. İBB, metrobüs yolunu diğer yoldan ayıran bariyerlerin güçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Silivri'ye metrobüs geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri halkına müjde verdi. Topbaş, "Silivri'ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin 7 sorun mecliste!

İstanbul'da bulunan Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yazılı soru önergesi hazırladı..

Büyükçekmece Silivri hattına metrobüs geliyor!

İlker Gürbüz toplu ulaşım sorununu çözmek için Kadir Topbaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Büyükçekmece Silivri hattı üzerindeki metrobüs projesine başlandığını belirten Gürbüz, metronun da 2019 projelerine dahil edileceğini söyledi.

Beylikdüzü'ndeki konut fiyatlarına metrobüs dopingi!

10 yıl önce İstanbul ulaşımına nefes aldıran Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılması güzergâh üzerindeki gayrimenkullerin değerini yükseltti.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Şirinevler metrobüs istasyonunun üst geçidi yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şirinevler metrobüs istasyonu yaya üst geçidinde yenileme çalışması yapılacağını duyurdu. Belediye çalışmaları sebebiyle, 22-27 Ağustos tarihlerinde 22.00 ile 06.00 saatleri arası, geçici trafik düzeni kararı alındığını belirtti.

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı Haberi

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı


En yoğun metrobüs istasyonlarından biri olan Zincirlikuyu Metrobüs istasyonunun yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek özürlülere uygun hale getirildi. Metrobüsü kullanan yolcular tünelden metroya rahatlıkla ulaşıp istedikleri yöne gidebilecekler. İnşaat ve iç dizayn çalışları bir süredir devam eden Zincirlikuyu Metrobüs durağının güney ve kuzey bağlantıları D100 karayolunda trafik kesilmedin yerin altında sürdürülüyordu.


Metro-Metrobüs tünelinin güvenlik sistemi de en üst düzeyde kuruldu. Yaya bağlantı tünel sisteminin elektronik işleyişi ve kontrolü İstanbul Metrosuna entegre edildi. Ortak standartlarda kullanım, kameralı güvenlik kontrolü, sulu - gazlı sistem yangın söndürme ve algılama sistemleri, temiz hava besleme üniteleri ve kirli havanın tünel dışına atılması ortak yönetim merkezinde birleştirildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla tamamlanan tünel 2 Eylül Pazartesi günü hizmete alınıyor.


METRO-METROBÜS TÜNELİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ


Tünel...