21 / 05 / 2024

ziyaret edilen müzeler

ziyaret edilen müzeler

Kültür Bakanlığı'nın resmi rakamlarına göre geçen yıl müze ve ören yerlerini toplam 29 milyon 481 bin ziyaretçi ziyaret etti. Bu yıl ağustos ayına kadar ise 20 milyon 269 bin ziyaretçi müze ve ören yerlerini ziyaret etti.

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

İŞKUR açıkladı, yaş şartsız KPSS’ siz kasım ayı çarşı ve mahalle bekçisi alımı başladı

Son günlerde işe alım ilanları ve istihdam ile ilgili İŞKUR'un ve sayfası sıkça ziyaret edilen sayfalar arasında. Buna göre bekçi olmak isteyenlerde İŞKUR’un web sitesinde yer alan açık iş ilanlarına bakıyor. İşte bekçi alımı ile ilgili detaylar haberimizde...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

11 Nisan 2023 BİM aktüel ürün kataloğu yayımlandı! 12 kg toz deterjan sadece 190 TL, bebek bezi 162 TL! Hemen bakın!

BİM, ülkemizde en çok ziyaret edilen zincir marketler arasında yer alıyor ve yeni bir indirim kampanyası başlatıyor. BİM'in duyurusuna göre, 11 Nisan Salı gününden itibaren pek çok ürün dip fiyatlarıyla satışa sunulacak.

Sağlık ocağı çalışma saatleri mi değişti? 2022 sağlık ocağı çalışma saatleri

Günümüz sağlık sorunları, randevu alma, ilaç yazdırma gibi işlemler için pek çok kez ziyaret edilen sağlık ocaklarının çalışma saatleri araştırılıyor. Peki, aile hekimliği sabah saat kaçta açılıyor?

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Beklenen İstanbul depremine müze planı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, büyük bir İstanbul depreminde hasar görecek müzelerdeki tarihi hazinelerin işgal döneminde olduğu gibi gizli depolara taşınacağını açıkladı.

Aydın Buharkent OSB'de fabrika yatırımı atağı!

Buharkent OSB'yi ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, "Türkiye dünyanın tam ortasında bulunan bir merkez. Üretim kabiliyetlerimizi artırdığımız zaman Çin’le yarışır bir yere geldiğimizi söyleyebilirim." açıklamasında bulundu.

Her ile bir müze geliyor!

Türkiye’nin birçok ilinde müze seferberliği başladı. işte yakın zamanda ihalesi planlanan bazı müzeler...

Sakarya'ya 6 yeni kent müzesi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’da 6 müzenin yapılacağının müjdesini verdi. Yüce, "İnşallah şehrimiz ‘Müzeler Şehri’ haline gelecektir” dedi.

Çankırı'da 1 milyon liraya restore edilen müzenin temeli çöktü!

Çankırı'da üç yıl önce 1 milyon TL harcanarak müzeye çevrilen tarihi binanın temellerinde çökme meydana geldi. Müze süresiz olarak kapatıldı. 

ziyaret edilen müzeler Haberi

ziyaret edilen müzeler

Kültür Bakanlığı'nın resmi rakamlarına göre geçen yıl müze ve ören yerlerini toplam 29 milyon 481 bin ziyaretçi ziyaret etti. Bu yıl ağustos ayına kadar ise 20 milyon 269 bin ziyaretçi müze ve ören yerlerini ziyaret etti.


Peki ya en çok ziyaret edilen 10 müze hangisi?


10 Ankara Cumhuriyet Müzesi

227 bin 946 ziyaretçi


9 Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi

248 bin 786 ziyaretçi


8 İstanbul Kariye Müzesi

343 bin 572 ziyaretçi


7 İstanbul Arkeoloji Müzeleri

455 bin 186 ziyaretçi


6 Nevşehir Hacıbektaş Müzesi

469 bin 932 ziyaretçi


5 Antalya Demre (Noel Baba) Müzesi

532 bin 391 ziyaretçi


4 Topkapı Sarayı Harem Dairesi

621 bin 667 ziyaretçi


3 Konya Mevlana Müzesi

2 milyon 46 bin ziyaretçi


2 Ayasofya Müzesi

3 milyon 298 bin 286 ziyaretçi


1 Topkapı Sarayı

3 milyon 760 bin 548 ziyaretçi


Müzeler dışında açık hava müzesi olarak da tabir edilebilecek...