27 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı, yaş şartsız KPSS’ siz kasım ayı çarşı ve mahalle bekçisi alımı başladı

İŞKUR açıkladı, yaş şartsız KPSS’ siz kasım ayı çarşı ve mahalle bekçisi alımı başladı

Son günlerde işe alım ilanları ve istihdam ile ilgili İŞKUR'un ve sayfası sıkça ziyaret edilen sayfalar arasında. Buna göre bekçi olmak isteyenlerde İŞKUR’un web sitesinde yer alan açık iş ilanlarına bakıyor. İşte bekçi alımı ile ilgili detaylar haberimizde...



İŞKUR’da yer alan son verilere göre kasım ayı bekçi alımı başladı. Farklı şehirler için için yapılacak olan Çarşı ve Mahalle bekçisi alımları güncellenmesi sürüyor. Başvurmak isteyen adayların açıklanan şartlarda olması gerekiyor.

İŞKUR üzerinden Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı gerçekleşecek. Adayların başvurması için bildirilen şartlara uyması gerekirken, ilanlara ilişkin son başvuru tarihleri de açıklandı.

BAŞVURULAR ONLİNE ALINIYOR

Çarşı ve Mahalle bekçisi alım ilanlarına başvurmak isteyenler adaylar için için detaylarda netleşmeye başladı. Kurum, yaş şartsız KPSS’siz en az ilkokul mezunları arasından olan alımlarda başvurularını İŞKUR üzerinden online bir şekilde olacağıda kaydedildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanlarda yer alan adaylar için genel şartları taşıması belirtildiği gibi kadar özel şartları da taşıması lazım. İlanların içeriğine göre değişen özel şartlar ise İŞKUR üzerindeki ilanlardan öğrenebilir. Buna göre genel başvuru şartları şu şekilde yer alıyor:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Adayların en az 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.(Farklı ilanlar için emeklilerin de değerlendirmeye alınabileceği açıklandı.)

- Adayların en az ilkokul mezunu olması.

- Erkek adaylar için ise askerlikle ilişiğinin olmaması.

- Adayların adli sicil kaydının bulunmaması.

- Çalışmasına engel bir durum yapacak herhangi bir akıl sağlığının olmaması.

- Gerekli durumlarda hem vardiyalı hem de gece saatlerinde çalışabilmeye uygun olmak

- Bunun dışında bekçi alımlarında adayların genellikle ayakta çalışması istenebilmektedir. Şartlara ilişkin detayları İŞKUR üzerindeki ilanlardan bulunabilir.

İŞKUR açıkladı, yaş şartsız KPSS’ siz kasım ayı çarşı ve mahalle bekçisi alımı başladı

İŞKUR üzerinden İŞE GİRMEK NASIL OLUYOR?

İŞKUR İşyeri kaydınızın onaylanması için işyerinizin bulunduğu il/şube müdürlüğümüz ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Onay işlemi tamamlandıktan sonra, T. C. Kimlik numaranız, şifreniz ve işyeriniz için verilen İŞKUR numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

KPSS şartsız Türkiye genelinde Hasta Kabul Kayıt Görevlisi alımı başladı! İşte ayrıntılar...


Geri Dön