28 / 04 / 2024

zonguldak maden işçisi eylemleri

zonguldak maden işçisi eylemleri

Maden işçileri ve sendika yetkililerinden oluşan grup, akitleri feshedilen 18 kişinin işlerine geri dönebilmesi için Ankara' da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştü.

Zonguldak'ta maden işçileri eylem yaptı!

Zonguldak 'ın Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ 'nin işlettiği kömür sahasında görevli 18 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren madenciler, ocağa inmeyerek kuyu başında eylem yaptı

Türkiye’den Avrupa'ya tarım işçisi gidecek! 100 bin TL üzeri maaş verilecek!

Günümüz şartlarında, Avrupa bölgesinde günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya olurken, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, yaptığı açıklamada başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçtiğini duyurdu.

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), KPSS 60 puanla kamu işçisi alımına başladı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kapsamında istihdam edilmek üzere 15 kamu işçisi alımı yapılacağı açıklandı. KPSS 60 puan şartı ile yapılacak işçi alımında detaylar da bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

İŞKUR, en az ilkokul mezunları için 34.529 beden işçisi pozisyonunda alım yapıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), en az ilkokul mezuniyet şartıyla 34.529 beden işçisi pozisyonu için alım yapacağını duyurdu. Başvuru koşulları ve alım ile ilgili diğer bilgiler yayımlanan ilanda belirtildi. İşte İŞKUR'dan yapılan son personel alım detayları haberin devamında...

İŞKUR duyurdu: Türkiye genelinde ilkokul mezunu 4.340 temizlik işçisi alınacak! İşte İŞKUR başvuru ekranı...

İŞKUR iş ilanlarını güncelledi. Bu Türkiye genelinde 4.340 temizlik işçisi alımı yapacak. Ayrıca İŞKUR'da diğer meslekler için 138.639 açık iş ilanı bulunuyor. İşte detaylar...

İŞKUR resmen duyurdu! O kurum 10 kamu işçisi alacak! Başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın

İŞKUR, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 10 kamu işçisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular yarın başlıyor. İşte başvuru şartları ve gerekli evraklar... 

Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı netleşti. Peki, Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Kamu işçileri dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu mu?

700 bin kamu işçisi ''Kamu işçisi zamlı maaşlar ne zaman yatacak?'' sorusunun araştırıyor. Zamlı maaşlarla birlikte birikmiş ödemelerin yatacağı tarih araştırılıyor. Peki Kamu işçisi zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu mu?

Kamu işçisi maaş ödeme tarihleri 2023! Zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

Kamu işçileri zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merakla araştırmaya başladı. Peki zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

En düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı! 

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren kamu toplu iş sözleşme protokolü resmen yayımlandı ve beklenen detaylar belli oldu. Peki en düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? 

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

2023 Kamu işçi zammı! 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? 700 bin kamu işçisine ne kadar zam yapılacak?

Kamu işçisine yapılacak zam oranı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar!

zonguldak maden işçisi eylemleri Haberi

zonguldak maden işçisi eylemleri


 Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği Ereğli ilçesindeki kömür sahasında çalışan 18 arkadaşlarının işine son verilmesi üzerine madencilerin başlattığı ocağa inmeme eylemi devam ediyor.


Maden işçileri ve sendika yetkililerinden oluşan grup, akitleri feshedilen 18 kişinin işlerine geri dönebilmesi için Ankara'da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştü.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 kişi işlerine geri dönünceye kadar eylemin devam edeceğini söyledi.


Hema Endüstri AŞ ile Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) arasındaki uyuşmazlığın maden işçilerini huzursuz ettiğini, iş çıkışlarının bu uyuşmazlıktan kaynaklandığını belirten Mutlu, şöyle konuştu:


"18 madencinin iş akitlerinin feshedilmesiyle başlayan süreçte eylemin ikinci günündeyiz. Maden işçileri, hiçbir şekilde üretim gerçekleştirmedi. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile işçilerden oluşturduğumuz komisyon görüşme gerçekleştirdi ve destek istedik....