14 / 05 / 2024

Zorlu yeni jeotermal santralleri

Zorlu yeni jeotermal santralleri

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, İsrail'de yüzde 25 paya sahip oldukları 840 MW'lık Dorad doğalgaz santralinde en geç Mart ayında üretime başlayacaklarını ve bunun yanı sıra Türkiye'de bu yıl iki yeni jeotermal tesis yapacaklarını söyledi...

Zorlu Holding'ten yeni inşaat şirketi! Tam 324 milyon TL sermaye ile kuruldu!

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu yeni şirket kurdu. Marma Konut İnşaat A.Ş., Beşiktaş'ta kuruldu. 

Konut sektöründe finansman sorunu: Yeni konut projeleri rafta kaldı!

Fahiş fiyat artışlarına ve konut sorununa çözüm olması beklenen yeni projelerin ruhsat başvurularında seçim sonrası hareketlenme yaşandı. Fakat kredilere erişim zorluğu sebebiyle alınan inşaat ruhsatları çekmecede beklemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

GYODER’den gayrimenkul sektörü için iki yeni proje! 25 Ekim'de açıklanacak! 

“Rota Yeniden Oluşturuluyor” mottosuyla 25 Ekim 2022 tarihinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek 17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nde GYODER’in sektör paydaşlarıyla beraber gerçekleştireceği iki yeni projeye ilişkin ayrıntılar da duyurulacak.

Yeni SEAT Ibiza ve Yeni SEAT Arona EuroNCAP’ten 5 yıldız aldı! İşte fiyat listesi 20 Ekim 2022!

Yeni SEAT Ibiza ve Yeni SEAT Arona, Euro NCAP'in zorlu testlerinden en yüksek derecelendirmelerle ayrıldı. Söz konusu bu sonuçla SEAT markasının tüm modelleri EuroNCAP’ten 5 yıldız almış oldu...

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Aleyna Tilki, Zorlu Residence’dan ev bakıyor!

Aleyna Tilki, gayrimenkul yatırımlarını tam gaz sürdürüyor. 21 yaşında olan genç ünlü popçu, şimdilerde yeni bir konut arıyor. Tilki, İstanbul'un zenginlerinin yanı sıra birçok ünlünün ikamet ettiği Zorlu'da ev arıyor. 

AVM'lerde yeni trend rüzgarları esiyor!

Kovid-19 pandemisi ile beraber alışveriş merkezi (AVM) sektöründe hem yatırımcı hem de perakendeci tarafında zorlu bir sürece girildi. Rekabetin arttığı dünyada mağazaları daha çekici kılabilmek için AVM'lerde yeni trendler hayata geçiriliyor.

Serenay Sarıkaya Zorlu Center'a taşındı!

Zorlu Center'daki rezidans dairesine taşındığı konuşulan güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, önceki gün de yeni evinden paylaşımda bulundu.

Emina Jahovic Zorlu Center'daki yeni evine taşındı!

Mustafa Sandal'ın eski eşi Emina Jahovic, uzun süredir tadilatıyla ilgilendiği Zorlu Center'daki yeni evine taşındı.

Anthaven Aspat: Huzurun yeni bir adresi!

Zorlu bir yaşam mücadelesinin ardından gelir çoğu kez; o da belki... Şimdi huzurun yeni bir adresi var: Anthaven Aspat.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

Zorlu Plaza, artık Gelişim Üniversitesi'nin!

Abdülkadir Gayretli'ye ait Gelişim Üniversitesi, Zorlu Plaza'yı satın almış. Gelişim Üniversitesi'nin yönetimi yeni binayı üniversiteye göre düzenlemek için çalışmalarına başlamış.

Zorlu yeni jeotermal santralleri Haberi

Zorlu yeni jeotermal santralleri



Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, İsrail'de yüzde 25 paya sahip oldukları 840 MW'lık Dorad doğalgaz santralinde en geç Mart ayında üretime başlayacaklarını ve bunun yanı sıra Türkiye'de bu yıl iki yeni jeotermal tesisi ile 124 MWTık bir HES yatırımına başlamayı hedeflediklerini söyledi. Ak, "İsrail'deki tesis şu anda test üretiminde. Büyük ihtimalle Şubat veya Mart ayında üretime başlayacak. Bu yıl Alaşehir ve Kızıldere'de yeni jeotermal santrallerine başlayacağız. 

Aynca Dalaman Çayı HES yatınmının inşaatına başlayacağız" dedi. 



YENİ PROJELER GÜNDEMDE 


Geçen yıl içinde Pakistan'da 56.4 MW'lık rüzgar santralinin yanı sıra Kızıldere'de 80 MW'lık jeotermal santralini devreye aldıklannı belirten Ak, bu yıldan sonraki hedeflerinin yapılan yatınmlan olgunluğa ulaştırmak ve şirketin kârlılığını artırmak olduğunu söyledi. 


» İTHAL KÖMÜR İLE İLGİLİYİZ 


İthal kömür ile çalışan elektrik santrali yatırım projeleri...