01 / 05 / 2024

Zorunlu deprem sigortasını kim yaptırır

Zorunlu deprem sigortasını kim yaptırır

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olduğu maddi zararlar poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?

DASK sigortasını kim yaptırır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar üzerinde birçok sigorta yaptırılabiliyor. Ancak yapılması zorunlu olan tek sigorta DASK sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK sigortasını kim yaptırır? DASK kimin adına yapılır?

Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu deprem sigortasını kiracı mı yaptırır?

Zorunlu deprem sigortası taşınmazın olası bir depreme ve felakete karşı güvence altına alınmasını sağlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının kim yaptırır? Zorunlu deprem sigortasını kiracımı yaptırır?

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletileceğini belirterek, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı. 

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?

Zorunlu trafik sigortasına dair pek çok vatandaşın merak ettiği bazı hususlar bulunmaktadır. Gelin o huşulardan bazılarına değinelim. İşte detaylar!

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31662 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorunlu deprem sigortasını kim yaptırır Haberi

Zorunlu deprem sigortasını kim yaptırır

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor.


Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortasının sene sonunda yenilenmesi gerekiyor. Yenilemelerde DASK poliçe bedelinde birtakım indirimler yapılabiliyor.


DASK adına ve hesabına Zorunlu Deprem Sigortası düzenleme yetkisi, DASK ile sigorta şirketi arasında imzalanan bir sözleşme ile tanımlıdır. Güncel Sigorta Şirketleri listesi DASK'ın resmi internet sitesinde yer alıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?


DASK sigortası, taşınmaz mal sahibi tarafından yapılıyor. Poliçenin mesken veya işyeri sahibi adına düzenlenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor. 


Ancak her durumda tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak...