29 / 04 / 2024

Zürih-Milano

Zürih-Milano

Rönesans Holding’in yaptığı tünel tamamlandığında Zürih-Milano arası, hızlı trenle bir saat kısalarak 2 saat 40 dakikaya inecek. Doğayı korumayı hedefleyen tünel 250 km hıza göre planlandı.

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Zürih merkezli bir İsviçre bankası UBS Group AG tarafından yayımlanan 2023 yılı raporunda dünya genelinde dolar milyarderlerinin kaynağının miras olduğu ortaya çıktı. 

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

Araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından paylaşılan Worldwide Cost of Living Index (Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi) raporlarına göre dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında İsviçre'nin başkenti Zürih ile Singapur ile ilk sırayı paylaştı.

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Peugeot'dan yeni E-3008! Peugeot elektrikli ürün gamına yeni modeller ekledi

Peugeot, Zürih Otomobil Fuarı'nda aralarında Peugeot E-3008'in de yer aldığı ve elektrikli ürün gamına eklediği en yeni modelleri sergilemeye başladı. İşte merak edilen o modellerin detayları...

UBS Ekonomistleri Altın İçin 'Yeni Rekorlar' Tahmin Ediyor!

Altın, yeni haftada yatırımcılar tarafından yakından takip edilen bir varlık oldu. İsviçre'nin Zürih merkezli bankası UBS'ye ait ekonomistler, altın fiyatlarının ilerleyen dönemlerde orta ve uzun vadede yeni rekorlar kıracağını öngördü. Bu tahminlere dayanarak, ekonomistler altın almaya yönelik üç n

Milano'da ortaya çıktı! PEUGEOT 9X8 Hypercar’ı görenler dönüp bir daha baktı! Gözlerinize inanamayacaksınız

PEUGEOT 9X8 Hypercar’ın sanatçı J. Demsky ile iş ortaklığı sonucunda ortaya çıkan yeni görsel tasarımı, ilk kez Milano Tasarım Haftası’nda insanların beğenisine sunuldu. Görenler otomobilden gözlerini alamazken bir bakan dönüp bir daha baktı. İşte detaylar..

İsviçre Zürih'te konut sorunu büyüyor: Kiralardaki yüksek artış protesto edildi!

İsviçre Zürih'te cumartesi akşamı gerçekleştirilen gösteride şehirdeki konut sorunu protesto edildi. Konut kiralarındaki yükselişler ülke gündeminde sık sık tartışmalar yaratıyor. İşte ayrıntılar...

Arjantili yıldız Messi Milano'dan ev aldı!

Bayern Münih'e elenen Barcelona'da taşlar yerinden oynayacak. Bir süredir kulüp yönetiminden duyduğu memnuniyetsizlik basına yansıyan Lionel Messi ayrılmayı düşünüyor. Arjantili yıldız Messi'nin Milano'dan ev aldığı da öne sürüldü!

Gayrimenkulde bekle gör dönemi başladı!

Siyahkalem Mühendislik’in davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İsviçre Zürih merkezli uluslararası portföy yönetim şirketi Gigant Swiss Consulting CEO’su Özcan Yıldız ve Portföy Yöneticisi Andreas Schwyn dünya piyasalarına ve ekonomilerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Zürih Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Zürih Yatırım İnşaat Anonim Şirketi İmran Bektaş İlhan tarafından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gotthard Base Tüneli bugün açılıyor!

Rönesans İnşaat tarafından tamamlanan dünyanın en uzun ve en derin tüneli Gotthard Base bugün açılıyor. Zürih'ten Milano'ya gidişi 1 saat kısaltarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek olan tünelin maliyeti 16 milyar Avro.

Cosentino Group, Milano Design Week’te tasarımlarını sergileyecek!

Doğal taş üretiminde dünyanın önde gelen firması Cosentino Group, iki yılda bir düzenlenen ve sektör profesyonellerinin ziyaretçi akınına uğrayan Milano Design Week’te tasarımları Silestone® ve Dekton® serileriyle bu yıl yine göz dolduracak.

Avrupa İslam Üniversitesi İsviçre'de açılacak!

Hollanda İUE Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı, Rotterdam, Viyana, Mannheim, Duisburg ve Berlin'den sonra İsviçre'den yoğun talep gelmesi neticesinde Zürih'te de şube açacaklarını söyledi.

Zürih-Milano Haberi

Zürih-Milano

Alp Dağları’nın altından geçerek İsviçre’yi İtalya’ya bağlayan 57 kilometre uzunluğunda ve dünyanın en uzun tüneli olma özelliği taşıyan Gotthard Tüneli, bir Türk firmasının imzasını taşıyor. Ankara merkezli Rönesans Holding’in yaptığı tünel tamamlandığında Zürih-Milano arası, hızlı trenle bir saat kısalarak iki saat 40 dakikaya inecek. Tünelde test sürüşü, dün yapıldı.


Rönesans İnşaat, 1 Temmuz 2013 tarihinde Avusturya merkezli Alpine Group’un İsviçre kolu “Alpine Bau Gmbh, Hergiswill” firmasını satın aldı. Bu satın almayla birlikte Rönesans, Avrupa’nın en büyük projelerinden biri olan Rotterdam-Genova arasındaki hızlı tren hattının bir bölümünü oluşturan Gotthard Tüneli’nin inşasında yer aldı. Alp Dağları’nın altından geçen ve İsviçre’yle İtalya’yı birbirine bağlayan Gotthard Tüneli, dünyanın en uzun tüneli olma özelliği taşıyor. 2016 yılının sonunda açılması planlanan tünelle, Zürih ve Milano arası...