02 / 05 / 2024

Hakan Kıran martı figürlü konut tasarlıyor!

Hakan Kıran martı figürlü konut tasarlıyor!

İSTANBUL Kabataş Transfer Merkezi'nin mimari Hakan Kıran aynı zamanda gayrimenkul geliştiriyor. Kıran'ın tasarımlarındaki martı figürü dikkat çekiyor.




Mimar Hakan Kıran İstanbul Göktürk'te konut projesi geliştiriyor. Hakan Kıran daha önce İstanbul'un simgesi olacak, martı biçiminde tasarlanmış Kabaraş Transfer Merkezi'ni tasarlamıştı.


Mimarlıktan naısl müteahhitliğe geçtiğini anlatan Mimar Kıran, “2008’de Göktürk bölgesini keşfettim ve arsa yatırımı yaptım. 2012’de ilk projeme başladım. ‘Maliyet artar’ , ‘Satamayız’, ‘Dikdötgen, kare yap’ şeklinde kaygıları bana uymadı ve hayalimdeki projeleri yapmak istedim. Zemin etütlerinde üniversitelerle çalıştık, iç ve dış malzemede doğal ürünler kullandık. Ek maliyeti göze alıp kaliteli yaşam alanları kurguladık.” dedi. 


Mimar Kıran'ın konut projelerinde de Kabataş'ta olduğu gibi martı simgesi ön planda. 


Kıran, Larus Palas’ta evlerin yarısını satmayıp değerini bulmasını beklediklerini söyledi. Larus Plas projesi sonrasında da Larus Loft projesine başladıklarını ifade eden Kıran, Palas’ta geniş metrekareler inşa ederken, Loft projesinde 1+1 ve 2+1 dairelere yer verdiklerini söyleyedi. 


Kıran, “72 daire şuan satışta. İsteyenlere kiralama da yapıyoruz. Ortalama metrekare satış fiyatı ise 10 bin 600 lira. 60 ay 0 faiz imkanı da sunuyoruz. Palas projemizde yaşam başladı, Loft projesi 3 sonra teslim edilecek. Her iki projeye arsa dahil 95 milyon dolar yatırım yaptık” dedi. Larus Palas projesinde hobi evleri olarak kullanılacak ‘küp’ler de tasarladıklarını belirten Kıran, “Ortalama 35 metrekare kullanım alanı olan birimler yaptık. Bunları da satıyoruz” şekline konuşarak sözlerini tamamladı.


http://laruspalas.com/


Hürriyet 


Geri Dön