02 / 05 / 2024

Halk Konut modeli uluslararası literatüre geçiyor!

Halk Konut modeli uluslararası literatüre geçiyor!

Halk Konut modeli uluslararası literatüre geçiyor. Halk Konut yurt dışındaki üniversitelerde akademik tez olarak değerlendiriliyor. İşte ayrıntılar...



İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde depremzedeler için uygulamaya alınan Halk Konut Kooperatif Modeli, yurt dışındaki üniversitelerde akademik tez şeklinde ele alınıyor.

Bu kapsamda, Halk Konut Kooperatif Modeli, Kanada Devlet Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Fatma Özdoğan ve Dr. Gonzalo Lizzaralde tarafından kentsel dönüşüm modellerinde ve afet yaşanabilecek yerlerde konut ve barınma hakkına ilişkin yeni bir konut yapım modeli olarak sunuldu. 

Halk Konut modeli uluslararası literatüre geçiyor!

HALK KONUT MODELİ GURUR VERİCİ

İz Gazete'de yer alan habere göre; Halk Konut Kooperatif Modeli, yalnızca konut yapımı ile değil kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller olan uzlaşı imar yasaları mülkiyet hakkı, komşuluk ilişkileri ve kentlilik bilinci hazırlanmasında yeni ve özgün fikirler sunuyor.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Kooperatifi Başkan Yardımcısı Aytekin Keskin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Keskin, "Yaklaşık 1 sene önce hayata geçen Halk Konut Modeli sadece  İzmir  ve Türkiye’de değil dünyanın farklı yerlerinde bilimsel akademik çalışmalara konu olması ve dünyanın pek çok yerinde farklı kentsel dönüşüm modellerine örnek teşkil edebilecek olması gurur vericidir" diye konuştu. 

Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in vizyonu ve çabaları sonucunda hayata geçiren Halk Konut Kooperatif Modeli'nin, ülkenin seçkin bilimsel kuruluşlarında ve dünyada birçok üniversitede ilgi gördüğünün altını çizen Keskin, "Kanada ve Japonya gibi ülkelerdeki akademisyenler zaman zaman bizi ziyaret ederek ya da bilgi isteyerek Halk Konutun gelişim süreci ile ilgili bilgi alıyor" açıklamasında bulundu. 

"Halk Konut Kooperatif ortakları olarak sadece bir bina inşaatı değil bağımsız hukukçulardan alacağımız desteklerle temel  eğitimi, komşuluk ilişkileri kentlilik bilinci anayasal haklar konusu gibi benzer şekilde dünyada da yeni gelişen çevre psikolojisi biliminden yararlanarak çevre ve insan ilişkisi üzerinde yeni tasarımları ve deneyimleri uygulamaya almaya çalışıyoruz" diye konuşan Keskin, bu konuda kendilerine katkıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çok teşekkür ettiklerini belirtti. 

Halk Konut modeli uluslararası literatüre geçiyor!

Geçtiğimiz ay sonu aktarılan son dakika bilgilerine göre, depremzedeler için Türkiye’de ilk kez İzmir’de hayata geçirilen Halk Konut projesinin ilk uygulaması Dilber Apartmanı’nda sona gelinmişti.  Depremzedeler hak kaybına uğramadan kooperatifler aracılığıyla yaptıkları binalardan ilki olan Dilber Apartmanı'nda anahtar teslimleri için gün sayılıyordu. 

Dilber Apartmanı için kurulan Halk Konut 1 Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi ve kat maliki Mustafa Baybostan, konuya ilişkin "Biz 1 sene önce bu inşaata başladık. Çok duygulu ve çok rahatız. Sevinçten söyleyecek söz bulamıyoruz. Herkese çok teşekkür ederim. Özellikle Tunç Soyer bize inandığı ve arkanızdayım dediği için teşekkür ederim" dedi ve maliyetin yüzde 40'a kadar düştüğünü belirtti. 

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

Tarihi rekor! Dolar 29 TL'ye, Euro 32 TL'ye tırmanıyor! Bugün dolar ve euro ne kadar oldu?

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Emlak Konut GYO'nun Kemerburgaz Göktürk’teki projesi için 4’üncü durdurma kararı! 


Geri Dön