01 / 05 / 2024

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Emekli promosyonlarını uçurmaları bekleniyordu

 Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Emekli promosyonlarını uçurmaları bekleniyordu

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın yılbaşına doğru emekli promosyon miktarlarını yükseltmesi bekleniyordu. Üç banka hakkında dikkat çeken bir haber geldi. Haberin detaylarına birlikte bakalım...



BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER

Bu üç bankanın emekli promosyonu konusunda birlikte hareket edecekleri öğrenildi. Yani bankalar gerek kendi aralarında gerekse de içlerinde yapacakları toplantının ardından emekli promosyonlarını artırıp artırmama konusunda karara varacaklar. 

Emekli maaşları ile başlayan ve kamu çalışanlarının maaşlarına da sıçrayan promosyon yarışında sular durulmuyor. Eylül ayında tamamlanması beklenen maaş taşıma işlemleri ilginin yoğun olması nedeniyle bu ay sonuna kadar uzatılırken yeni bir gelişme yaşandı. Emekli maaş promosyonları özel bankalarda 10 bin liraya kadar çıkarken, kamu bankalarının daha düşük ödeme yapması dikkat çekmişti. Ancak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank gibi kamu bankalarının da özel bankaların yanında promosyon yarışına dahil olacağı öğrenildi. İddiaya göre hiçbir ayrım olmadan her emekliye 5 bin TL verilmesi planlanıyor.

Kamu bankaları emekli promosyonu konusunda halen birlikte hareket ediyorlar. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank emekli maaş promosyonu olarak 300 lira ile en yüksek 750 lira arasında bir ücreti 3 yıl için ödüyor. Özel bankalarda ise bu rakam 10 bin liraya kadar yükselmiş durumda.

Ancak üst düzey bir bankacının verdiği bilgiye göre bugüne kadar emekli maaş promosyon yarışına girmeyen kamu bankalarının yakın zamanda bu rakamı daha da yukarı taşıyarak rakamı 15 bin liranın da üzerine yükseltebileceği iddia edildi.

Kaynaklar, 15 bin liralık emekli maaş promosyonunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında olduğunu belirtirken, “Kamu bankalarının promosyon müjdesi bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak. 15 bin liralık rakam daha da yukarı çekilebilir” bilgisini paylaştı.

 


Geri Dön